HTML 5 ruleaza clipurile video mai bine decat flash

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xmeAcGprVqs[/youtube]

Cei de la Craftymind au facut un test intre HTML 5 si flash rualnd pe 9 dintre cele mai populare smartphone-uri si tablete de pe piata la ora actuala. Testele au fost facute pentru redarea continutului video si pentru randare vectoriala si bitmap, procese care pun in evidenta performantele software-ului dar si a hardware-ului produselor. HTML 5 a iesit invingator in testele privind rularea continutului video insa la restul testelor flash-ul celor de la Adobe a intrecut cu usurinta HTML 5-ul. Desigur ca iDevice-urile nu au participat la testele facute pentru flash insa restul dispozitivelor da si flash-ul s-a descurcat mult mai bine.

Toate detaliile testelor le gasiti aici insa important de retinut este ca HTML5 s-a descurcat extrem de bine numai la redarea continutului video, in rest flash-ul a avut rezultate foarte bune. Din pacate noi pe iDevice-uri nu vom vedea vreodata implementat flash-ul oricat de mult le-am cere celor de la Apple asa ca ne obisnuim sa lucram fara el.

Articolul precedentCe ascunde noul campus Apple din Cupertino
Articolul următorPromotiile zilei pe iDevice.ro – 15.06.2011
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.