Prima Pagina Apple HTML 5 ruleaza clipurile video mai bine decat flash

HTML 5 ruleaza clipurile video mai bine decat flash

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xmeAcGprVqs[/youtube]

Cei de la Craftymind au facut un test intre HTML 5 si flash rualnd pe 9 dintre cele mai populare smartphone-uri si tablete de pe piata la ora actuala. Testele au fost facute pentru redarea continutului video si pentru randare vectoriala si bitmap, procese care pun in evidenta performantele software-ului dar si a hardware-ului produselor. HTML 5 a iesit invingator in testele privind rularea continutului video insa la restul testelor flash-ul celor de la Adobe a intrecut cu usurinta HTML 5-ul. Desigur ca iDevice-urile nu au participat la testele facute pentru flash insa restul dispozitivelor da si flash-ul s-a descurcat mult mai bine.

Toate detaliile testelor le gasiti aici insa important de retinut este ca HTML5 s-a descurcat extrem de bine numai la redarea continutului video, in rest flash-ul a avut rezultate foarte bune. Din pacate noi pe iDevice-uri nu vom vedea vreodata implementat flash-ul oricat de mult le-am cere celor de la Apple asa ca ne obisnuim sa lucram fara el.

 • Sunt o gramada de clipuri care nu pot sa le vad pe canale de stiri din cauza acestui flash lipsa.

 • Alex

  Insaleaza skyfire! E singuru care mai spala rusinea :)))

 • Adrian

  Flash is not only video, you know? Poate fi un container pentru continut multimedia, dar poate fi fi alot much more.

 • Ciuci

  Altul ca s-a ”murdarit” de engleza la gura…

 • Emil Indricău

  Credeam ca știai asta…(titlul)

 • Adrian

  Yep, vezi ca nici tabelul nu e in limba romana :p

 • jonny

  Atunci sa facă ceva asemanator flash-ului :))

 • Tigris Regalis

  Flash se mai folosește astăzi aproape numai pentru clipuri video pe internet (cei care își doresc Flash îl vor pentru așa ceva), iar la categoria asta, antica tehnologie de la Macromedia (acum Adobe) a rămas în urmă. Îi spunem “la revedere” și mergem mai departe.

  @jonny: Da, au făcut, se cheamă HTML5. 😛 Iar dacă vrei un container modern pentru video, cu streaming, HD, 3D, etc., ai QuickTime (ș.a.).