Prima Pagina Apple iPad 2 tableta cu cel mai bun ecran din lume?

iPad 2 tableta cu cel mai bun ecran din lume?

Cei de la PCWorld au facut un top al celor mai bune ecrane pentru tabletele disponibile pe piata la ora actuala. Ei au clasat ecranul tabletei iPad 2 pe locul 1 considerandu-l cel mai bun dintre toateΒ  iar in tabelul de mai sus avem listate principalele tablete disponibile acum pentru achizitie si modul in care se descurca ecranul lor in testele celor de la PCWorld. Cei de la PCWorld au testa urmatoarele tablete : Acer Iconia Tab A500, Apple iPad 2, Asus Eee Pad Transformer TF101, HTC Flyer, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab 10.1, Samsung Galaxy Tab Wi-Fi (7-inch) si T-Mobile G-Slate. Ecranele tabletelor au fost testate avand in vedere urmatoarele criterii : modul in care afiseaza nuantele de gri, modul in care sunt afisate culorile, modul in care sunt afisate detaliile pozelor si modul in care sunt afiate detaliile in cazul pozelor de grup.

The Apple iPad 2 was clearly and consistently the leader of the pack; it stumbled only on a photo with a variety of skin tones and colors, failing to strike the right balance. In another shot, the iPad 2 had the best color balance and accuracy, and it showed the best distribution of colors on our grayscale and color-bar images.

The two next-best displays were not on flagship Android Honeycomb tablets, but on tablets running Android 2.2 and 2.3–the Samsung Galaxy Tab Wi-Fi and the HTC Flyer, respectively. Each of these models did particularly well with skin tones and color balance in actual photos, although neither one quite nailed the balance in our color-bar shot.

4 imagini au fost vizualizate pe toate tabletele cu luminozitatea setata la maxim si iPad 2 a iesi pe primul loc avand cele mai bune rezultate in ceea ce priveste acuratetea afisarii culorilor, dar si inceea ce priveste distributia culorilor in cadrul imaginilor. Pe locul 2 a fost clasata Samsung Galaxy Tab Wi-Fi iar pe locul 3 HTC Flyer, tablete care ruleaza Android 2.2 respectiv Android 2.3. Chiar daca testele au aratat ca iPad 2 ar avea cel mai bun ecran in baza criteriilor stabilite mai sus, backlight bleeding-ul este o problema foarte mare iar afisarea unor poze cu luminozitatea setata la maxim evidentiaza aceasta problema deci probabil ecranul iPad 2 nu ar fi trebuit catalogat drept fiind cel mai bun.

 • Volt

  fara suparare dar nici culoarea afisata nu este extraordinara(comparat cu un gtab 10.1),sa nu vorbim de rezolutia cam slabuta(tot comparat cu gtab 10.1)

 • Eu am o tableta Galaxy tab de 7′ , se vede bine ,dar are un minus foarte mare cel putin din punctul meu de vedere, are timp de raspuns mare , asta inseamna ca negru lasa ” urme ” pe alb ceva timp , cand misti imaginea culorile parca se intrepatrund si nu e ceva prea placut , Are un dpi ok , dar tot ecranul de ipad il prefer ..

 • Adrian

  nu am vazut alte tablete, dar la ipad2, la rotirea din portret spre landscape sau viceversa a aceleiasi imagini, observ color shift, mai ales la grayscale (shift spre verde) spre marginile ecranului. am un prieten cu ipad1 si nu am observat acelasi fenomen.

 • Adrian

  oricum, atata timp cat in articol nu specifica cum au masurat, daca au masurat ceva ( nu vad referire la colorimetru & stuff) testul poate fi subiectiv si se poate servi cu un pic de sare

 • @Adrian: Este subiectiv. Eu nu cred ca e cel mai bun si problema cu backlight-ul nu il recomand ca fiind cel mai bun.

 • Adrian

  revin πŸ˜€

  am citit si partea mai tehnica a articolului. partinitor, as zice, ata timp cat ipadul este compater cu xoom si transformer. de ce zic asta? pentru ca la masuratorile obiective, facute cu aparate au fost comparate ipad cu cele doar “good” de la masuratorile subiective. adica stai si te intrebi de ce nu au comparat obiectiv, cu aparate, ipad si flyerul sau galaxy-ul?

 • cond0r

  @zaone vrei sa spui ca toate tabletele iPad 2 au backlight bleeding ? (daca ai garantie du-te si schimba tablete pana dispare problema πŸ˜› )

 • Foarte multe au. Cand ma mut in Bucuresti o schimb.

 • Rares

  e la egalitate cu galaxy tab….pe care l-as si alege ca e mai compact si mai util

 • @ Rares , e compact , foarte usor de transportat , eu il uit de multe ori in buzunarul de la spate al blugilor πŸ˜› , util ..este , dar daca mai vrei sa te joci ceva interesant pe el , nu prea ai ce ,iar cu ultimul firmware merge superb device-ul. Da tot mi-as lua un iPad 2 :))