Tutorial: Jailbreak iOS 5 beta 2 cu redsn0w 0.9.8 pe iPhone, iPad si iPod Touch(Windows, Mac)

20

Desi Apple a lansat astazi o noua versiune a iOS 5 beta 2, procesul de jailbreak a ramas exact acelasi precum in cazul versiunii beta 1. Daca la jailbreak nu exista probleme, exista probleme la decodare deoarece Apple a blocat posibilitatea de a mai decoda un iPhone 4 folosind o cartela Gevey SIM. Metoda folosita de cei de la Gevey a fost “imprumutata” si de alti producatori de cartele deci orice cartela de decodare care foloseste serviciul 112 pentru a face unlock unui iPhone 4 nu va mai functiona incepand cu iOS 5 beta 2 si nu va functiona nici cu versiunea finala a iOS 5.

Nici ultrasn0w nu este deocamdata compatibil cu iOS 5 beta 2 deci nu va ganditi ca veti putea face decodare folosind-ul. Daca aveti nevoie de unlock ramaneti la versiunea curenta de iOS pentru a va scuti de orice fel de probleme.

redsn0w 0.9.8 beta 1 face jailbreak folosind bootrom exploit-ul din limeran si este compatibil cu :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 1;
  • iPod Touch 3G;
  • 4G.

Acest tutorial pleaca de la presupunerea ca aveti iOS 5 beta 2 instalat in terminalul vostru. Daca nu il aveti atunci puteti cumpara un cont de dezvoltator la Apple care costa 99$ anual sau puteti cere unui dezvoltator de aplicatii pentru iOS sa va inscrie UDID-ul terminalului vostru in contul sau si sa va dea iOS 5 beta 2 si iTunes 10.5 beta 2. Imi pare rau dar nu va pot indruma catre un dezvoltator de aplicatii pentru iOS care poate face acest lucru.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.8 beta 1 de aici : [download id=”132"]

Pasul 2

Conectati terminalul la PC. Deschideti redsn0w 0.9.8 beta 1(daca aveti Windows 7 va recomand sa folositi redsn0w in compatibility mode cu Windows XP), apasati butonul Browse,selectati ipsw-ul iOS 5 beta 1 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 3

Bifati Install Cydia si apasati next.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Next si redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

Pasul 5

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aplicatiile nu functioneaza pe el deoarece aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si a putea folosi Cydia, Safari si alte aplicatii.

Pasul 6

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 7

Deschideti redsn0w, selectati iar ipsw-ul pentru iOS 5.0 beta 1, apasati Next si selectati optiunea Just boot tethered now.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la toate aplicatiile fara nici o problema. Acest pas trebuie repetat de absolut fiecare data cand terminalul se reseteaza pentru ca altfel nu va mai porni absolut deloc. Aceasta solutie de jailbreak este temporara asa ca daca nu doriti sa va bateti capul cu un tethered jailbreak mai puteti astepta.