Iata cat costa informatiile secrete despre produsele Apple

Walter Shimoon este fostul director al Flextronics, o companie partenera a Apple care a contribuit la dezvoltarea si lansarea celei de-a patra generatii a terminalului iPhone. Directorul celor de la Flextronics avea informatii confidentiale despre viitoarele produse ale companiei Apple si a fost convins sa le vanda de catre o companie de investitii din SUA. Kingdom Ridge Capital este compania care pentru 200$ pe ora obtinea de la Walter Shimoon informatii despre iPhone 4 si veniturile generate de catre Apple. Compania americana aflase cu 8 luni inainte cum va arata noul iPhone 4 si cum va fi construit si a folosit informatii de genul acesta pentru a manipula bursa americana si a castiga nu mai putin de 600.000$.

Apple, he told his contact, was “coming out next year” with a new iPhone that’s “gonna have two cameras … It’ll be a neat phone because it’s gonna have a five-megapixel auto-focus camera and it will have a VGA forward-facing videoconferencing camera.” Apple announced the iPhone 4 — with its two cameras — eight months later.

Desigur ca iPhone 4 nu este singurul dispozitiv pentru care au fost furnizate informatii confidentiale deoarece compania Kindom Ridge Capital stia de iPad cu mult inainte ca tableta sa fie oficial lansata in SUA. Pentru 200$ pe ora un director necunoscut a vandut secrete pentru care altii ar fi platit milioane de dolari. Acum directorul este investigat de catre FBI si a fost trimis in judecata pentru cateva capete de acuzare iar o buna parte din viata sa va fi petrecuta cel mai probabil dupa gratii.

They [Apple] have a code name for something new … It’s … It’s totally … It’s a new category altogether… It doesn’t have a camera, what I figured out. So I speculated that it’s probably a reader. … Something like that. Um, let me tell you, it’s a very secretive program … It’s called K, K48. That’s the internal name. So, you can get, at Apple you can get fired for saying K48.” The iPad — code named K48 — was unveiled four months later.

4 COMENTARII

  1. Nerelevant acest subiect deoarece lumea asteapta iphone 5/4s sau orice informatie reala despre acesta si nu ip 4 sau ipad1….ma rog