Video: eKaay un nou mod de a ne loga pe email printr-un QR code

0

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M70XcV1YKRc[/youtube]

Cativa cercetatori ai universitatii Tubingen din Germania au inventat un nou sistem care permite posesorilor de smartphone-uri sa interactioneze cu propriile calculatoare folosind o aplicatie si un QR code. Sistemul este demonstrat pe iPhone unde aplicatia eKaay citeste un QR code pe ecranul calculatorului si logheaza utilizatorul in casuta de email fara a mai fi nevoie de username sau parola. Sistemul identifica utilizatorul pe baza QR code-ului si stie in ce email sa autentifice calculatorul, totul facandu-se in mod automat.

With the process eKaay You can register by phone on ZDV webmail. Sign in without your password. This is in untrusted computers useful, perhaps because existing Trojan or keylogger else could see your password. Also You do not have to type more your username and password, but only one 2D code photographed. Smartphone must have an Internet connection. It also reaches an Internet access wlan, as the iPod or on an Android mobile phone without internet flatrate.

Sistemul functioneaza pe iPhone si stundeti ai universitatii din Tubingen deja testeaza sistemul pentru casutele de email din cadrul facultatii. Ganditi-va ca un asemenea sistem ne-ar permite sa ne logam oriunde foarte simplu si usor si fara a ne face griji ca parolele noastre ar putea fi descoperite de persoane rau intentionate. Deocamdata sistemul eKaay nu a fost conceput pentru a fi utilizat la scara larga insa in viitor probabil vom avea ocazia sa il testam si noi.