Cate tweak-uri din Cydia folosesti cu iDevice-ul tau?

iOS-ul este un sistem de operare care din pacate are multe lipsuri insa avand o comunitate puternica in spate si o solutie de jailbreak poti face multe. Tweak-urile sunt cea mai simpla metoda de a imbunatati semnificativ experienta de utilizare a iOS-ului deoarece ne permit sa adaugam foarte multe functii care in mod normal nu le-am regasi. Pe langa functii noi tweak-rile ne permit sa extindem functionalitatea altora, sa scoatem anumite limitari ale sistemului de operare sau sa modificam functii deja existente. Pe scurt tweak-urile sunt foarte utile si de multe ori necesare pentru a folosi la potential maxim un iDevice.

Din pacate tweak-urile necesita de multe ori instalarea unor plugin-uri adiacente precum MobileSubstrate, PreferenceLoader sau Activator, plugin-uri care afecteaza destul de mult performantele terminalului. Plugin-uri de acest gen ruleaza constant in background, consuma resurse dar afecte4aza si autonomia bateriei asa ca multi se feresc sa le instaleze. Cei care isi asuma riscul stiu deja ca autonomia terminalului scade simtitor in anumite cazuri dar si ca blocajele sau resetarile pot interveni oricand daca instalezi Tweak-uri care fie nu sunt compatibile fie necesita prea multe resurse pentru a rula.

Eu folosesc maxim 5 tweak-uri din Cydia si asta doar daca am nevoie de ceva sau testez ceva iar in general incerc sa ma feresc de ele. Tu …

[poll id=”59″]