VirusBarrier – primul antivirus pentru iOS

VirusBarrier este prima aplicatie din App Store special conceputa pentru a proteja iDevice-urile de malware si alte tipuri de virusi disponibili pentru Mac OS X sau Windows. Aplicatia este construita de firma Intego care sustine ca orice iDevice conectat la internet are nevoie de un asemenea sistem de protectie. Cei de la Intego recomanda VirusBarrier tuturor persoanelor care acceseaza documente prin email, dropbox, MobileMe sau orice alte platforme pentru ca in fisiere se pot ascunde oricand virusi sau malware. VirusBarrier scaneaza orice fel de fisiere accesate de iDevice-ul nostru fie ca vorbim despre atasamente din emailuri fie ca vorbim despre fisiere accesate pe un server sau descarcate in dispozitivul nostru.

Cei de la Intego spun ca nu exista nici un virus pentru iOS deocamdata insa ca malware-ul si virusii din fisierele din iDevice-urile noastre pot ajunge in calculatoare de indata ce descarcam fisierele. Practic VirusBarrier este mai mult decat inutil pe iOS din moment ce nu exista virusi sau malware insa sigur multi se vor arunca sa isi cumpere aceasta aplicatie pentru a se “proteja”.

Iata ce caracteristici are VirusBarrier :

  • On-demand scans of files received by e-mail, on remote locations, or on iOS devices
  • Scans files for Mac, Windows and Unix viruses and malware
  • Scans files for spyware, Trojan horses, adware, hacker tools, dialers, keyloggers and more
  • Scans ZIP archives
  • Repairs infected files
  • Scans email attachments*, files downloaded from Safari*, and files accessed by apps supporting inter-app file transfers*.
  • Scans remote locations, such as DropBox, iDisks and WebDAV shares
  • Scan websites for known phishing URLs, web threats, and malware hosting
  • Automatically updates malware definitions
  • Completes scans in the background
  • Keeps logs of scans
  • Includes a 1-year subscription to malware definitions

VirusBarrier este disponibil in versiune universala in App Store pentru 2.39€.

Pretul initial:
Numele:
VirusBarrier

2.39

s





Developer: INTEGO
Universala
Categoria: Utilities


Descriere: Your iPhone, iPad or iPod touch is a new vector for bringing files into your home or business network. While there is no known malware for iOS, files can flow through your device into your computers at hom…


Dimensiunea aplicatiei este: 20.6 Mb


 

15 COMENTARII

  1. Bine ca Apple respinge o aplicatie cu care puteai sa faci poze cu butoanele de volum, dar accepta petardele astea mincinoase facute doar cu scopul de a lua banii. Pe amatori ii induce in eroare, crezand ca exista virusi pe IOS, de cand este lumea si pamantul pe sisteme UNIX nu au existat virusi sau sunt in numar foarte mic si nu prezinta un real pericol pentru consumatorul de rand, mai ales pentru patformele mobile.

  2. Cand ai articole despre un antivirus sau o aplicatie care sustine ca este primul/prima da si tu o cautare pe Gooogle sa vezi daca e asa sau nu :-))

  3. @zoane
    Exista un alt antivirus pe iOS isafeguard, dar intradevar nu exista încă virusi pe iOS. Dar dat fiind ca iOS este o varianta redusă de macOS unde exista deja câțiva virusi si dat fiind multiplele gauri de securitate din Adobe PDF (de exemplu) nu mă indoiesc ca vor apare câțiva virusi pana la urma si pe iOS. N-o sa fie mulți ca pe Windows dar câteva tentative tot o sa fie.
    P.S.: Trebuie totuși sa fi ori tampit or extrem de paranoic sa dai bani pe asa ceva.

  4. @exe: Numește cei “câțiva viruși” care există pe Mac OS X – sau mai bine nu te obosi, că nu există! Iar suportul pentru PDF din iOS și Mac OS X nu provine de la Adobe, ci a fost licențiat de Apple de decenii (încă înainte să apară Mac OS X) și în prezent este suportat nativ în iOS și Mac OS X, fiind și sistemul prin care se afișează elementele GUI pe Mac OS X.

  5. @zoane
    Evident ca in lipsa de virusi protejează si el ce poate dar tot antivirus se cheamă după mine.
    @tr
    Esti total pe dinafara omule asa ca las-o moarta.

  6. exe,daca esti asa bazat…vino cu fapte concrete,si apoi sa faci atac la persoana….in mod gratuit….sa presupunem ca sint un novice in ios,astept lamuriri….

  7. Mda …. Foarte interesant….. Safari e problema si nu de virusi vb ci de datele personale. Cum Safari are gauri multe (una a fost cu jailbreakme iar a doua … Identica) ….
    Man made = man unmade …:))

  8. Am si eu o intrebare mia aparut pe i phone un afis ca am virus si imi va sterge toate datele si mi se va opri telefonul ce pot sa fac pt ca nu ma prea peicep