Orange – operatorul preferat al romanilor si Apple pe locul 3 in topul preferintelor utilizatorilor

Astazi cei de la MobiMe.ro au publicat un comunicat de presa in care prezinta intentiile consumatorilor de telefonie mobila pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2011. Conform lor Orange are abonamentele preferate ale romanilor si brandul Apple este pe locul 3 in topul cautarilor pe MobiMe.ro in timp ce Nokia inca ocupa locul intai. Abonamentele Pantera ale celor de la Orange au atras cei mai multi utilizatori si se pare ca tendinta este de a cumpara abonamente mai scumpe pentru telefoane.

“Dacă ar fi să facem un top al operatorilor, în urma utilizării comparatorului, situația este urmatoarea: Orange se află pe primul loc în topul preferințelor, la mică distanță Vodafone urmat de Cosmote la o diferență procentuală considerabilă” anunta reprezentantul MobiMe.ro, Thea Popa.

Abonamentele cele mai potrivite rezultate în urma introducerii datelor în calculator de către utilizatori sunt următoarele:

– Pentru Orange: Pantera 12, Delfin 8, Pantera 8, Pantera 20, Pantera 80

– Pentru Vodafone: Complet 800, iPhone 500mb, Complet 250

– Pentru Cosmote: Perfect pentru tine 5,58

In ceea ce priveste brand-urile cele mai cautate pe MobiMe.ro, Nokia ocupa in continuare locul 1 iar Apple se pozitioneaza pe locul al treilea dupa HTC. Samsung nici macar nu apare in top 5 ceea ce ma surprinde avand in vedere ca ultimele terminale facute de ei au parte de succes in tarile unde sunt disponibile pentru achizitie. In final romanii incep sa cumpere din ce in ce mai multe smartphone-uri insa vorbim despre un trend mondial avand in vedere ca au aparut tot mai multe telefoane “destepte” care ruleaza Android si sunt disponibile la preturi mai mult decat accesibile.

Referitor la telefoanele selectate în calculator, respectiv preferințele utilizatorilor de telefonie mobilă, topul ar arăta în felul următor:

1. Nokia

2. HTC

3. Apple

4. Blackberry

5. Sony Ericsson

“Chiar dacă Nokia se află pe un trend descrescător la nivel mondial, din alegerile de mai sus observăm încă preferințele românilor pentru acest gen de terminale. Dacă am analiza rezultatele ieșite din calculator la informațiile introduse, modelele preferate au fost: Nokia N8, HTC Wildfire, Blacberyy 8900, Sony Ericsson Xperia X10, respectând clasamentul anterior” afirma reprezentantul Mobime.ro.