iOS 4.3.4 ne lasa fara untethered jailbreak, blocheaza mai multe vulnerabilitati

Acum 2 zile Apple a lansat iOS 4.3.4 pentru a bloca exploit-ul folosit de comex in solutia de jailbreak jailbreakme.com 3.0. Din pacate Apple a blocat mai mult decat un exploit in iOS 4.3.4 deoarece nici untethered exploit-ul lui i0n1c nu mai functioneaza si se pare ca Apple a mai modificat cateva aspecte ale iOS 4.3.4 care ingreuneaza implementarea unei solutii de jailbreak. Aceste modificari s-au evidentiat initial prin imposibilitatea de a face jailbreak folosind redsn0w, lucru corectat mai tarziu prin lansarea redsn0w 0.9.8 beta 3 insa actiunile celor de la Apple raman.

i0n1c a anuntat astazi ca Apple a blocat in iOS 4.3.4 cateva vulnerabilitati folosite in solutiile de jailbreak inca din iOS 4.1 iar cei care fac solutii de jailbreak vor trebui sa gaseasca metode alternative de a isi folosi vulnerabilitatile. Apple este supusa constant presiunilor dezvoltatorilor de aplicatii si ale operatorilor de telefonie mobila care vor ca pirateria si unlock-ul sa dispara impreuna cu jailbreak-ul. Din fericire Apple nu reuseste sa blocheze chiar toate vulnerabilitatile din sistem deci vom avea solutii de jailbreak in viitor insa iOS 5 ar putea convinge multa lume sa nu le mai foloseasca.

In final va reamintesc un lucru mentionat ieri: i0n1c a spus clar ca o solutie de untethered jailbreak nu va lansata in viitorul apropiat. Avand in vedere ca iOS 5 va fi lansat peste aproape 2 luni, este putin probabil ca vreun dezvoltator sa riste un untethered jailbreak exploit pentru o versiune a iOS care nu va mai fi actualizata, asa ca vom avea untethered jailbreak abia in iOS 5.

6 COMENTARII

  1. Apple inca semneaza SHSH-uri pentru iOS 4.3.3 din cate stiu eu si daca ai SHSH poti folosi TinyUmbrella si TSS Server-ul pentru a face restore la iOS 4.3.3. Resoftarea o faci cu iTunes si cu un ipsw 4.3.3.