Apple testeaza ecrane retina pentru iPad 3 de la Samsung si LG

iPad 3 cu Retina Display parea un vis in luna martie insa pe masura ce ne apropiem de toamna anului 2011 incep sa apara tot mai multe informatii care indica faptul ca viitoarea tableta a celor de la Apple va avea ecran retina. O publicatie din Coreea de Sud a anuntat astazi ca Apple ar putea produce o tableta iPad 3 cu ecran ce are o rezolutie de 2048×1536 pixeli si aspect ratio 4:3. Noul ecran va permite vizualizarea de continut full HD pe tablete si este posibil ca Apple sa fie prima companie din lume care va lansa o tableta cu un ecran full HD.

Apple’s upcoming iPad 3 will feature an improved display to support quad extended graphics (QXGA), a display resolution of 2048×1536 pixels with a 4:3 aspect ratio to provide full high definition (HD) viewing experience. The imminent deals would assure that Samsung and LG continue to be the biggest providers of flat screens to Apple for the foreseeable future. Samsung and LG are two of the few LCD makers that are at ease with highly-advanced LCD screens. Apple has started quality testing Samsung and LG’s LCDs at one of its laboratories in China. Samsung and LG were required to produce screens with better picture quality and density, according to sources, who anticipate the testing process will be completed during the third quarter.

Cei de la Korea Times sustin ca Samsung si LG au trimis deja ecrane cu rezolutie de 2048×1536 pixeli catre laboratoarele Apple unde componentele vor fi testate pentru a se vedea daca este oportuna implementarea in tableta iPad. Testele companiei Apple ar trebui sa se termine in cel de-al treilea sfert al anului 2011 cand Apple va decide daca noile ecrane vor ajunge in final in tableta sau nu. Cei de la Samsung si LG folosesc noi tehnologii pentru a reduce numarul de pixeli per inch al ecranelor insa modelele trimise acum la Apple au doar 280 de pixeli per inch, mult sub limita Retina Display.

O tableta iPad 3 cu ecran Retina ar schimba din nou regulile jocului asa cum iPhone 4 a facut-o anul trecut si va mentine tableta celor de la Apple in topul preferintelor consumatorilor.

14 COMENTARII

  1. Abia au lansat tablete, vrei sa scoata altele la o luna distanta? Ideea e alta, ei castiga mai mult de la Apple decat din vanzarile propriilor produse 😉

  2. “Noul ecran va permite vizualizarea de continut full HD pe tablete si este posibil ca Apple sa fie prima companie din lume care va lansa o tableta cu un ecran full HD.”
    full hd are ratio 16:9 , tu vorbesti de ecran 4:3

  3. a avut ceva Zaone cu procesoare grafice cu,ceva timp in urma,dar bateria cred ca trebuie optimizata pt asa rezolutie,lucsi,pixeli s.a.m.d

  4. Nu stiu cat de realista e stirea.
    Samsung a anuntat ecrane cu rezolutie 2560×1600, format 16:10 si o diagonala de 10,1.
    LG a anuntat ecrane high resolution pentru tablete cu diagonala de 7 si 9,7 format 16:10 si 16:9
    Iar ce ai scris de rezolutia 2048×1536 si format 4:3, este un ecran capabil de a reda material full hd, dar este doar un ecran HD ready 1080p, pentru ca nu respecta specificatiile HD 1080 care sunt rezolutie 1920×1080, format 16:9.
    si sa vezi un film hd 1080 pe un ecran 4:3 cu benzi negre sus si jos … nu mersi.