iOS 5 beta 3 si o problema cu accesarea paginilor web in Safari

Am instalat iOS beta 3 chiar in ziua lansarii in Dev Center si initial nu am observat o problema destul de suparatoare care apare atunci cand folosesc Safari. Apple a implementat in iOS 4 un nou sistem de multitasking iar Safari beneficiaza de el fiind o aplicatie nativa a iOS. In ultima versiune beta a iOS 5 am observat ca la redeschiderea Safari-ului din task switcher nu mai pot reincarca si vizualiza informatii din pagina care era deschisa inainte sa inchid browserul. Practic redeschid Safari din task switcher si in loc sa imi fie incarcat continutul din pagina pe care am lasat-o deschisa eu vad doar un ecran alb si nimic mai mult indiferent daca folosesc functia refresh sau nu.

Problema se rezolva uneori cu inchiderea acelei pagini si redeschiderea ei intr-o pagina noua dar in unele cazuri este nevoie sa inchid Safari de tot si din background pentru a reincarca pagina. Pana la iOS 5 beta 3 nu am intalnit o asemenea problema si mi s-a parut destul de ciudata avand in vedere ca am intalnit-o la mai multe site-uri accesate. Faptul ca nu conteaza ce website deschid m-a dus cu gandul la ideea ca problema vine de la Safari si nu de la paginile web deci va intreb si pe voi daca ati intalnit o problema asemanatoare cu iOS 5 beta 3.

9 COMENTARII

  1. nici mie nu imi place cum merge safari pe ios 5 beta 3 (nu am avut pana acum alt beta de ios 5 ca sa fac comparatie, dar se misca mai prost decat pe 4.3.3), si mi s-a intamplat si mie problema descrisa de tine.

  2. Dap, same here, e clar o problema generala….mi s-a intamplat de multe ori chiar sa-mi dea crash safari la cateva secunde dupa ce s-a comportat ca in descrierea ta, insa in alte situatii nu mai functioneaza deloc pe niciun tab pana nu il inchizi din task switcher si il redeschizi

  3. Si eu am intalnit multe crash-uri in Safari, dar si in aplicatiile care folosesc Web-view.
    Scroll-ul merge infect pe 3GS cateodata.

    In teste (SunSpider, HTML5test, IEtestdrive), este net superior fata de Safari din iOS 4, dar mai au mult de lucrat.