Video: Doctorii americani vor primi 44.000$ daca utilizeaza o aplicatie pentru iPad pentru tinerea evidentei medicale

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TSOFp1D7Dik[/youtube]

     SUA are unul dintre cele mai puternice sisteme medicale din lume si se pare ca administratia condusa de presedintele Obama doreste sa aduca tehnologia in mijlocul medicilor prin oferirea unor contributii substantiale doctorilor. DrChrono este o aplicatie pentru tableta iPad care usureaza munca doctorilor de a tine evidenta medicala a pacientilor sau de a face facturi iar multumita ei un doctor poate incasa de la guvernul american 44.000 de dolari. Guvernul din Washington va da o ordonanta prin care va anunta oferirea sumei de 44.000$ tuturor medicilor care folosesc aplicatia DrChrono pentru a tine evidenta medicala a pacientilor.

The government is incentivizing doctors to go digital and the iPad is a natural fit in the medical space. It was a thrilling experience to be the first company to use an iPad during the Meaningful Use certification process.

      Probabil va intrebati oare ce anume i-a motivati pe cei din guvernul american sa dea o asemenea directiva. Ei bine, iata ca totul se rezuma la economie si se estimeaza ca aproximativ 80 de miliarde de dolari vor fi economisiti anual prin trecerea la un sistem electronic de tinere a evidentei medicale a pacientilor. Cei 44.000$ vor fi primiti de catre doctori pe parcursul unei perioade de 5 ani deci vor avea bani sa cumpere mai multe tablete iPad si sa renunte de tot la utilizarea hartiei pentru a face o factura sau a nota datele unui pacient.

     Desigur ca aplicatia DrChrono este compatibila sa scrie dupa dictare, sa preia poze din aplicatia Photos si sa redea clipuri video deci practic un doctor poate salva orice fel de informatii pentru pacientul sau foarte simplu si usor. E greu de spus cat succes va avea aceasta initiativa insa datele salvate electronic sunt mult mai usor de gasit si stocat iar acesta este un prim pas spre limitarea efectelor birocratiei.