Prima Pagina aplicatii Video: Doctorii americani vor primi 44.000$ daca utilizeaza o aplicatie pentru iPad...

Video: Doctorii americani vor primi 44.000$ daca utilizeaza o aplicatie pentru iPad pentru tinerea evidentei medicale

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TSOFp1D7Dik[/youtube]

     SUA are unul dintre cele mai puternice sisteme medicale din lume si se pare ca administratia condusa de presedintele Obama doreste sa aduca tehnologia in mijlocul medicilor prin oferirea unor contributii substantiale doctorilor. DrChrono este o aplicatie pentru tableta iPad care usureaza munca doctorilor de a tine evidenta medicala a pacientilor sau de a face facturi iar multumita ei un doctor poate incasa de la guvernul american 44.000 de dolari. Guvernul din Washington va da o ordonanta prin care va anunta oferirea sumei de 44.000$ tuturor medicilor care folosesc aplicatia DrChrono pentru a tine evidenta medicala a pacientilor.

The government is incentivizing doctors to go digital and the iPad is a natural fit in the medical space. It was a thrilling experience to be the first company to use an iPad during the Meaningful Use certification process.

      Probabil va intrebati oare ce anume i-a motivati pe cei din guvernul american sa dea o asemenea directiva. Ei bine, iata ca totul se rezuma la economie si se estimeaza ca aproximativ 80 de miliarde de dolari vor fi economisiti anual prin trecerea la un sistem electronic de tinere a evidentei medicale a pacientilor. Cei 44.000$ vor fi primiti de catre doctori pe parcursul unei perioade de 5 ani deci vor avea bani sa cumpere mai multe tablete iPad si sa renunte de tot la utilizarea hartiei pentru a face o factura sau a nota datele unui pacient.

     Desigur ca aplicatia DrChrono este compatibila sa scrie dupa dictare, sa preia poze din aplicatia Photos si sa redea clipuri video deci practic un doctor poate salva orice fel de informatii pentru pacientul sau foarte simplu si usor. E greu de spus cat succes va avea aceasta initiativa insa datele salvate electronic sunt mult mai usor de gasit si stocat iar acesta este un prim pas spre limitarea efectelor birocratiei.

 • kingsnake

  Doamne ce probleme aveti voi, in curand am sa avem cod de bare tatuat pe mana sa il citeasca cu ipad-ul :

 • CalinC

  prietene nu te ofensa asa tare,la noi nici cititoarele de carduri de sanatate nu functioneaza,pagerele cu calculatoare pt a trimite apel de urgenta ce sa iti mai spun…ambele sisteme stau si zac de vreo 2-3 ani,e bine ca ca se investeste cit de cit dar nu se utilizeaza,in unele spitale e jale,mai simplu…cind ai cu ce,nu ai cu cine si viceversa….si tu te vaiti ca miine poimine sa nu iti puna astia cod de bare ca la ambalaje?…tu nu o sa apuci sa traiesti nici macar sa utilizeze la noi ce a postat Zaone….

 • Gabi

  Oricum in state evidenta pacientilor se face electronic

 • Se pare ca nu peste tot altfel nu faceau asa ceva.

 • CalinC

  oricum e un proiect pt a imbunatati sistemul,si cum ai scris…dureaza 5 ani,abia atunci vor trage linie si vor stii ce au de facut….daca il vor implementa in tot sistemul sau vor cauta ceva mai bun..

 • kingsnake

  CatalinC avand in vedere ca costa intre 99 si 199 $ pe luna abonament pentru program eu zic ca se gaseste vre-un reseller din parlamentul romaniei sa viseze asea ceva noaptea ca dehh , au americanii 🙂 . Si uite asea se mai imbogateste un parlamentar . Macar eu imi fac firma de tatuat coduri de bare 🙂 (poate imi iese si mie ceva ) :))

 • CalinC

  la noi se fac programe fara sa se consulte situatia din sistem(ma limitez la cel medical),ieri mi s-a bagat sub nas o chestie tip grila referitor la triajul pacientilor…si ghici ce la noi nu se efectueaza triaj decit daca am disponibilitate,adica,eu,singur,trebuie sa fac:triaj,zero,tratamente in saloane supraveghere pecienti….iti suna a urgenta cu triaj?…era sa uit personal(posturi) pt suplinire,ioc….:)))…la noi tot ce se face,se face sa se invirta banii.