Americanii reduc preturile pentru iPhone 3GS/4 inaintea lansarii iPhone 5, operatorii de telefonie mobila din Romania dorm?

8

      In SUA marii retaileri se pregatesc sa reduca preturile terminalelor iPhone oferite impreuna cu abonamente AT&T. iPhone 3GS va fi oferit pentru doar 20$ la incheierea unui abonament pe 2 ani iar iPhone 4 va fi cu 30$ mai ieftin in aceleasi conditii. Oferta va deveni activa incepand de maine la mai multi retaileri si probabil vanzarile unora vor creste desi vorbim despre o reducere nu chiar atat de mare. Combinand un abonament cu dispozitivul rezulta un pret subventionat mai mult decat echitabil pentru dispozitive care vor intra in linia a doua si a treia incepand cu luna septembrie.

       In SUA si alte tari stim cum stau lucrurile, dar ce se intampla in Romania? iPhone 3GS a fost disponibil la pretul de doar 69€ la Orange pana recent cand a fost scos de tot din magazinul online insa iPhone 4 a avut mereu pretul de 169/269€ la Orange/Vpdafnone(desi acolo pretul este mai mare). Nici macar in promotiile Happy Hours nu s-a putut aplica o reducere la terminal insa lucrurile par a se indrepta acum cand promotia summer well aduce reduceri de cateva procente pentru terminale in functie de temperatura de afara. La Vodafone sau Cosmote nu am vazut vreo promotie derulata pentru iPhone 4, terminalul pastrandu-si pretul de baza de la lansare si pana acum.

       Daca altii pot, noi oare de ce nu putem reduce preturile la terminale?Abonamentele sunt mari, pretul final este foarte mare, Orange la pret standard nu il vinde in magazinul online, deci ce anume ne impiedica sa oferim clientilor ceva mai bun? Probabil dorinta de profit sau poate ideea ca romanul nu va avea de ales si va trebui sa cumpere un terminal la pret suventionat mare de la Orange sau Vodafone pentru ca alte optiuni nu are in momentul de fata. Mi-as dori ca operatorii nostri sa invete de la altii si sa ofere promotii pentru proprii clienti altfel cele cateva sute de mii de utilizatori pierduti de catre Vodafone si Orange vor reprezenta doar inceputul unei pierderi mult mai mari.