Foxconn isi va inlocui angajatii cu roboti industriali

      Anul trecut au aparut numeroase raporte care sutineau ca angajatii fabricilor Foxconn din China se sinucid din cauza salariilor foarte mici si ale conditiilor proaste de munca. Atunci Apple deschidea o ancheta in fabricile celui mai mare producator de iDevice-uri pentru compania din Cupertino si o parte dintre probleme se rezolvau. Desi numarul sinuciderilor a scazut, Foxconn a ramas cu o mare problema de imagine pe care acum intentioneaza sa o corecteze prin achizitionarea a 1 milion de roboti indutriali ce vor inlocui forta de munca din fabricilie companiei din China.

Taiwanese technology giant Foxconn will replace some of its workers with 1 million robots in three years to cut rising labor expenses and improve efficiency, said Terry Gou, founder and chairman of the company, late Friday.

The robots will be used to do simple and routine work such as spraying, welding and assembling which are now mainly conducted by workers, said Gou at a workers’ dance party Friday night.

      Foxconn are 1.2 milioane de angajati si 10.000 de roboti in momentul de fata insa peste 3 ani proportiile se vor schimba radical si 1 milion de roboti industriali vor functiona in fabrici in timp ce 1 milion de angajati isi vor pierde locurile de munca. Cele mai mari fabrici Foxconn sunt in China unde au avut loc si cele mai multe sinucideri insa adoptarea fortei de munca robotizate va reduce o parte din cheltuieli si va rezolva definitiv problemele pe care conducerea companiei le are in momentul de fata cu angajatii.

      Scoaterea factorului uman din procesul de asamblare a unui iDevice ar trebui sa aiba drept rezultat produse mai bune din punct de vedere calitativ insa vom vedea abia anul viitor primele terminale asamblate de robotii de la Foxconn.

6 COMENTARII

  1. Când vezi chestiile astea ți se face scarba, mai ales dacă le mai si coroborezi cu profitul pe care îl au magarii astia per idevice vândut. Zduffy, e dezastruos asa ceva. Ai dreptate danpuf, se duce si o sa fie controlată de Apple si Google in totalitate