Prima Pagina Apple Safari folosit de 8% dintre utilizatorii de internet

Safari folosit de 8% dintre utilizatorii de internet

       Astazi compania Net Applications a anuntat ca Safari a inregistrat o cota de piata de 8% in luna iulie a anului 2011.  8% dintre cei care au navigat pe internet in luna iulie au utilizat browserul celor de la Apple insa compania din Cupertino este inca departe de cota de piata detinuta de Google Chrome, Mozilla Firefox sau Internet Explorer. In graficul de mai sus avem prezentata cota de piata a celor mai importante browsere disponibile acum iar Internet Explorer si Mozilla Firefox au pierdut o parte din cota de piata in favoarea Google Chrome, a browserului Safari si a restului browserelor disponibile pe piata.

        In luna iunie Safari avea o cota de piata de 7.58% fata de 8.05% cat are acum deci vorbim despre o crestere de aproape 0.5% in doar o luna. Datele furnizate de compania Net Applications acopera traficul a peste 40.000 de site-uri cu peste 160 de milioane de vizite deci este mai mult decat relevant. Statisticile reprezinta traficul generat atat de dispozitive mobile cat si de calculatoare, laptop-uri, etc, deci cresterea cotei de piata inregistrata de Safari se poate datora si numarului mare de iDevice-uri vandute de catre Apple in ultimul trimestru fiscal.

          In concluzie, Safari sta bine deocamdata insa este departe de Firefox sau Internet Explorer care are o cota de piata de 52% in momentul de fata.

 • tre sa folosesti ie ca sa descarci mozilla, iar e clar ca pc-uri sunt mult mai multe decat mac-uri, asa ca browserele de pe pc conduc

 • Mai au de vandut niste mac-uri ca sa mai castige procente. IE este cel mai utilizat browser pt a descarca mozilla, iar opera este cel mai bun browser pe care nu il foloseste nimeni.

 • Poti sa comentezi cu nick-ul tau normal.

 • zeitgeist

  Cred ca diferenta aia de nici 0.5% vine de la faptul ca unii au plecat in vacanta.
  Si daca MacOS are cam 8% cota de piata, unde sunt utilizatorii de iOS care folosesc Safari ?

 • Cred ca nu ai citit cum trebuie.

 • Gabi

  mi se pare foarte interesant ca unii mai folosesc netscape, browser ptr care aol nu mai acorda sprijin din martie 2008

 • Boboc

  Cand In germania anumite banci si institutii au interzis internet explorer pentru ca este cel mai prost/nesigur browser cred ca trebuie sa fi cretin sa il mai folosesti 🙂

 • Ai auzit de studiul care spune ca utilizatorii de IE au IQ scazut nu?

 • Boboc

  @zaone sincer da,am citit pe net si sunt sigur ca au dreptate.
  Tot pe net am citit si un articol despre institutii din germania,daca nu ma insel si guvernul are interzis sa foloseasca internet explorer.
  Insusi Microsoft recomanda utilizatorilor IE 6 sau 7 sa nu il mai foloseasca pentru ca e praf…

 • Acum fara suparare pentru cei care folosesc IE, studiul un e facut de mine, nu l-am publicat pe blog, am citit despre el pe un site din afara.

 • bogdan gavrila

  nu inteleg dc ar folosi cineva mizeria de safari sau ie… parerea mea e ca opera si chrome sunt cele mai bune browsere… in special chrome

 • BTW, am inteles persoana care incearca sa tot publice acel comentariu bla bla, stiu chc, ai o problema, Poate te chinui, te dai peste cap, storci neuronul si intelegi ca nu eu am facut studiul, nu spun ca e adevarat, doar l-am mentionat.
  Imi imaginez ca te doare.
  Mai discutam cand inveti sa nu iti mai bati joc.

 • djcata

  poate nu ati citit si ca internet explorer 9 e cel mai sigur browser …… singura chestie care ma tine pe firefox si sunt favoritele