Safari folosit de 8% dintre utilizatorii de internet

       Astazi compania Net Applications a anuntat ca Safari a inregistrat o cota de piata de 8% in luna iulie a anului 2011.  8% dintre cei care au navigat pe internet in luna iulie au utilizat browserul celor de la Apple insa compania din Cupertino este inca departe de cota de piata detinuta de Google Chrome, Mozilla Firefox sau Internet Explorer. In graficul de mai sus avem prezentata cota de piata a celor mai importante browsere disponibile acum iar Internet Explorer si Mozilla Firefox au pierdut o parte din cota de piata in favoarea Google Chrome, a browserului Safari si a restului browserelor disponibile pe piata.

        In luna iunie Safari avea o cota de piata de 7.58% fata de 8.05% cat are acum deci vorbim despre o crestere de aproape 0.5% in doar o luna. Datele furnizate de compania Net Applications acopera traficul a peste 40.000 de site-uri cu peste 160 de milioane de vizite deci este mai mult decat relevant. Statisticile reprezinta traficul generat atat de dispozitive mobile cat si de calculatoare, laptop-uri, etc, deci cresterea cotei de piata inregistrata de Safari se poate datora si numarului mare de iDevice-uri vandute de catre Apple in ultimul trimestru fiscal.

          In concluzie, Safari sta bine deocamdata insa este departe de Firefox sau Internet Explorer care are o cota de piata de 52% in momentul de fata.