Samsung nu va comercializa Galaxy Tab 10.1 in Australia din cauza unui proces cu Apple

      Desi nu credeam vreodata ca se va ajunge la asa ceva insa iata ca Samsung nu va comercializa Galaxy Tab 10.1 in Australia din cauza unui proces in care Apple sustine ca i-au fost incalcate anumite brevete de inventie. Seria de procese intentate de catre Apple companiei Samsung a inceput in luna aprilie insa acum avem parte de o masura destul de radicala pe care Samsung a aprobat-o. Samsung a fost de acord sa opreasca promovarea si vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 in Australia pana la finalizarea procesului de acolo iar Apple a fost de acord sa plateasca compensatii in cazul in care va pierde procesul.

Aug. 1 (Bloomberg) — Apple Inc. escalated a patent dispute against Samsung Electronics Co. and won an agreement that the South Korean company won’t sell the newest version of its tablet computer in Australia until a lawsuit is resolved.

The Samsung Galaxy Tab 10.1 infringes 10 Apple patents, including the “look and feel,” and touchscreen technology of the iPad, Steven Burley, a lawyer for Apple, told Federal Court Justice Annabelle Bennett in Sydney today. The Cupertino, California-based company sought an Australian injunction and also wants to stop Samsung from selling the tablet in other countries, Burley said without specifying where.

      Compania Apple va primi 3 modele ale Galaxy Tab 10.1 pentru a le verifica si aceasta masura are la baza diferentele dintre versiunea pentru SUA si cea pentru Australia a tabletei. Avocatul care a reprezentat compania Apple in disputa din instanta australiana sustine ca se va incerca fortarea opririi vanzarilor de tablete Galaxy Tab 10.1 si in alte tari insa compania coreeana va trebui sa fie de acord cu aceasta masura. Se pare ca Apple incepe incet incet sa castige teren in fata celor de la Samsung insa ramane de vazut cat timp vor mai putea convinge compania sa renunte la vanzarea propriilor produse.