Google acuza Apple si Microsoft ca incearca sa \”distruga\” Android OS

      Recentele procese intentate de catre Apple producatorilor de terminale Android par a fi starnit probleme in interiorul organismului de conducere a companiei Google. Ieri SVP-ul(Senior Vice President) si CLO-ul(Chief Legal Officer) Google, David Drummond, a publicat un articol pe blogul oficial al companiei Google in care acuza Apple, Microsoft si alte companii de derularea unei campanii de intimidare a producatorilor de terminale Android. Articolul este lung insa este axat pe recentul razboi al brevetelor de inventie in care multe companii s-au bagat insa Google vorbeste despre o coalitie formata impotriva producatorilor de terminale Android. Practic Google explica faptul ca Apple, Microsoft, Oracle si altii au inceput sa achizitioneze brevetele de inventie ale unor companii mai mici pentru a le folosi impotriva Google si a producatorilor de terminale Android.

They’re doing this by banding together to acquire Novell’s old patents (the “CPTN” group including Microsoft and Apple) and Nortel’s old patents (the “Rockstar” group including Microsoft and Apple), to make sure Google didn’t get them; seeking $15 licensing fees for every Android device; attempting to make it more expensive for phone manufacturers to license Android (which we provide free of charge) than Windows Phone 7; and even suing Barnes & Noble, HTC, Motorola, and Samsung. Patents were meant to encourage innovation, but lately they are being used as a weapon to stop it.

       Intreaga poveste o gasiti aici si aveti detaliate acolo cateva motive pentru care Google plange acum dupa ce a copiat tehnologiile altora si nu gaseste o metoda de a rezolva problema. Cand Google a furat idei de la altii totul a fost ok si Android a crescut dar acum cand anumite companii isi folosesc brevetele de inventie pentru a forta Google sa plateasca pentru utilizarea tehnologiilor, totul este gresit. Este adevarat ca Apple duce o campanie dura impotriva unor producatori de terminale Android insa are motive sa faca acest lucru si toata lumea a observat modul in care a inteles Google sa “inoveze” lansand un sistem de operare si cateva terminale care nu au fost 100% facute de ei.

       Daca exista intr-adevar o coalitie formata impotriva celor de la Google, achizitionarea unor brevete de inventie de la diverse companii pentrua  da in judecata producatorii de terminale Android este doar un pas logic. Google si-a asumat niste riscuri cand a produs Android OS, producatorii de terminale Android si-au asumat niste riscuri cand au copiat design-urile altora si acum toti arata cu degetul catre “baietii rai” care isi cer dreptul, legal.