Apple introduce functia Find My iPhone si Find My Mac in iCloud.com

      Luni Apple lansa iCloud.com, un website(dedicat deocamdata developerilor de aplicatii pentru iOS) prin care vom putea administra informatiile salvate din terminalele noastre in conturile iCloud. V-am explicat aici tot ce aduce iCloud.com insa astazi va anunt ca Apple a implementat o noua sectiune : Find My iPhone. In aceasta sectiune vom avea posibilitatea de a localiza iDevice-urile noastre care au activata functia Find My iPhone atat din meniul de setari pentru iOS cat si din cel pentru iCloud. Dupa ce se face localizarea dispozitivului avem 3 optiuni: trimiterea unui mesaj, blocarea automata a dispozitivului si stergerea tuturor datelor de pe el.

       Partea interesanta a acestui nou serviciu sta in faptul ca putem localiza si Mac-uri. Desi interfata nu se numeste Find My Mac, daca avem un Mac unde am activa functia Find My Mac(din meniul de setari pentru iCloud) putem face localizarea direct de pe iCloud.com. In lipsa unui GPS dedicat, iCloud.com localizeaza Mac-ul in baza informatiilor oferite de router-ul Wi-Fi la care este conectat iar in ceea ce priveste optiunile disponibile avem acces tot la : trimiterea unui mesaj, blocarea automata a dispozitivului si stergerea tuturor datelor de pe el.

         Apple integreaza noi optiuni in iCloud.com si pana la lansarea oficiala a site-ului vom avea tot ce ne trebuie pentru a administra fara probleme informatiile din contul nostru iCloud. Am testat noua optiune, desi nu sunt developer de aplicatii, si am constatat ca iCloud afiseaza mult mai corect datele GPS deci este posibilca Apple sa fi lucrat si la imbunatatirea algoritmilor de localizare.

7 COMENTARII

  1. Adrian23: Multumim pentru informatie.
    O nelamurire mai am cu iOS 5 pe 3GS, se pot face foldere pentru poze direct de pe telefon?