Prima Pagina Apple Apple ar putea deveni cea mai valoaroasa companie din lume din cauza...

Apple ar putea deveni cea mai valoaroasa companie din lume din cauza crizei americane

      Daca nu ati citit stirile in aceasta dimineata atunci va anunt ca in SUA criza pare sa cuprinda din nou bursa americana care a inregistrat o scadere considerabila ajungand la o valoare mai mica decat cea din octombrie 2008. Multe companii americane au fost afectate, actiunile Apple au scazut cu peste 3 procente sau 15$ insa Exxon Mobile, cea mai valoroasa companie din lume, are o capitalizare bursiera cu doar 16 miliarde de dolari mai mare decat Apple. Compania Apple are o valoare a capitalizari bursiere de 350 de miliarde de dolari in timp ce Exxon Mobile are o valoare de 366 miliarde de dolari.

      Acum 2 saptamani valoarea capitalizarii bursiere a companiei Apple era cu 50 de miliarde de dolari mai mica decat cea a Exxon insa acum lucrurile sunt complet diferite deoarece diferenta dintre cele 2 companii a scazut de mai bine de 3 ori. Daca in SUA criza va afecta in continuare bursa americana si actiunile companiile vor continua sa scada atunci este posibil ca Apple sa depaseasca Exxon in ceea ce priveste valoarea capitalizarii bursiere si sa devina cea mai valoroasa companie din lume in baza respective capitalizari. Pentru Apple ar fi o premiera si lansarea iPhone 5 si iOS 5 i-ar oferi un avans considerabil in fata altor competitori si poate chiar fata de Exxon.

 • CalinC

  sint curios de preturile care le vor afisa la noile produse,tinind cont de ce se intimpla in state,normal ar trebui sa fie mai mici fata de ce si-au propus….

 • Adrian

  “doar 16 miliarde”

  bag de seama ca ti se par o bagatela. ma imprumuti si pe mine? 😀

 • In contextul valoriilor diferenta este mai mica de 5% 😉

 • KFF

  Acum 1 an diferenta ara de 115 miliarde , acum mai sunt doar 16-17 miliarde. Si cum XOM scade mai mult decat AAPL , n-ar fi exclus sa vedem rocada in 2 zile si Apple sa devina cea mai valoroasa companie din lume , sa le dea peste nas catorva …

 • KFF

  In ultimele 5 zile , din cauza crizei si tulburarilor de pe piata bancara americana , Apple a pierdut -3.69% iar Exxon -9.34% , Iar in ultimele 30 de zile Apple a castigat +9.93% iar Exxon a pierdut -9.96% …

 • Alin

  “din cauza” sau “datorită” crizei?