Prima Pagina Apple Apple actioneaza in judecata copiatorii magazinelor Apple, unele noi apar in Europa

Apple actioneaza in judecata copiatorii magazinelor Apple, unele noi apar in Europa

     Saptamanile acestea v-am prezentat povestile magazinelor Apple copiate de catre chinezi si v-am prezentat incercarile timide ale autoritatilor din China de a inchide anumite magazine. Lasand la o parte tentativele altora, Apple abordeaza diferit problema si a actionat in judecata intr-o instanta americana nu mai putin de 50 de magazine care incalca anumite marci inregistrate companiei Apple. Dintre cele 50 de magazine stim doar despre unul numit Apple Story care este prezent intr-un cartier al New York-ului insa care nu a preluat multe elemente din design-ul adevaratelor magazine ale companiei. Impreuna cu Apple Story mai sunt inca 49 de magazine care au incalcat in vreun fel brevetele de marca ale Apple insa deocamdata nu se stie daca acel proces se refera si la magazinele din China.

     Dupa China vorbim si de Georgia ca un paradis al falselor magazine Apple deoarece in fostul stat sovietic au aparut in ultima vreme foarte multe astfel de stabilimente si alte cateva sunt programate pentru lansare pana la sfarsitul anului. iPhone+ este un lant de magazine care sunt facute sa imite cat se poate de bine design-ul magazinelor Apple si in ele regasim toate modelele de produse Apple, inclusiv terminale iPhone care oficial nu se vand in Georgia. Autoritatile de la Tbilisi sunt ocupate cu probleme mult mai importante asa ca Apple nu prea poate face nimic in aceasta situatie dar unii jurnalisti georgieni sustin ca aceste magazine promoveaza brandul Apple in Georgia si ar trebui lasate in pace.

       In final probabil v-ati dat totui seama deja ca magazine false ale Apple exista in intreaga lume si nu vor fi inchise prea curand. Acum stau si ma intreb cat va dura pana unor romani le vor veni idei asemanatoare.

 • nu trebuie sa zici de doua ori cred.O sa fie si la noi, daca nu sunt pana acum!

 • EU

  poate ca sunt deja.: macpc.ro
  Incalca in mod grav licenta Apple OS intrucat instaleaza OSX pe PC-uri.
  Culmea ca au si un showroom in buricul targului. BTW, la fiecare hackintosh vandut va ofera si un OSX Lion … 🙂

  Piratare prin firme….

 • CalinC

  si atunci ne vaitam de ce breveteaza o gramada de chestii,pt ca sint impinsi de piraterie,clonari si alte minuni…..

 • bindor1

  Foarte ciudat acest macpc.ro. Am descoperit site-ul acum cateva luni. Oare sunt si ei pe lista cu cele 5o de magazine? ma indoiesc, dar ar cam trebui

 • CalinC

  un sistem la 3000 cu ce ofera pe/in el e cam slabut,in schimb eu cu aceeas bani mi-am facut un sistem mult mai “tare” raportat la componente,asta cu 2 ani in urma…

 • adimx

  Eu ma uit acum la ei pe site si preturile par super ok mai ales pt niste computere care ruleaza mac os x. Ma uit la seria xtreme si vad ca au computere cu procesor Xeon si mac OS si la 57 de milioane, adica cat de cat la pretul pietei, daca mi-as face eu pe componente, si oricum de 2 ori mai ieftin decat un Mac Pro de la Apple cu acelasi tip de procesor Xeon.

 • Stefan

  Eu am cumparat de curand de la ei un Xtreme 900T pe firma sa imi scad costurile, si merge perfect de aprox o luna, update-uri native, instalarea sistemului original de pe dvd original, performanta cu mult peste iMacul de acasa(probabil datorita procesorului Xeon) si vine cu factura si garantie, stampila tot. Nu cred ca e vorba de clone aici, sunt doar PC-uri cu ceva special in ele, probabil EFI dongle, cu piese noi, care ruleaza sistemul Apple. Nu are legatura cu clonele.