Prima Pagina Apple MacBook Pro-urile din 2010 au probleme cu placile grafice pe Mac OS...

MacBook Pro-urile din 2010 au probleme cu placile grafice pe Mac OS X Lion

      Mac OS X Lion, noul sistem de operare al Apple lansat acum cateva saptamani, pare sa dea mari batai de cap anumitor posesori de MacBook Pro-uri din anul 2010. Mai exact posesorii de MacBook Pro-uri care au procesoare i5/i7 si doua placi grafice sustin ca intampina blocari ale sistemului atunci cand repornesc Mac-ul din sleep mode si nu numai. Aparent problema s-ar datora sistemului de schimbare a placii grafice implementat de catre Apple iar rezultatul este fie un ecran negru cu un blocaj total fie un kernel panic. Mac-urile care au 2 placi grafice(una puternica si una slaba) au capacitatea de a utiliza placa grafica mai slaba atunci cand calculatorul nu este solicitat de software si capacitatea de a folosi placa grafica mai puternica atunci cand exista software care necesita putere de procesare mai mare.

      Problema este intalnita si la unii posesori de iMac-uri insa in cazul lor vorbim despre un numar mic de persoane care raporteaza crash-uri. Am vorbit despre aceasta problema si saptamanile trecute insa se pare ca tot mai multi utilizatori raporteaza probleme tot mai diverse cu noul Mac OS X Lion iar Apple deocamdata nu a scos un update care sa rezolve problema. Daca intampinati astfel de probleme pe Mac-ul vostru atunci aveti 2 optiuni: fie selectati doar o placa grafica, ce va fi utilizata in mod constant fie inchideti sistemul de fiecare data cand terminati treaba.

 • bindor1

  @zaone: scz ca sunt offtopic dar cred ca te intereseaza – pe site-ul istyle apare un iphone cu ecran de 4inch in poza de la o tastatura bluetooth http://www.istyle.ro/if_item_photos.php?id=7010 poate e iphone 5 lol

 • Sigur e iPhone 5. Ei afla ultimii cum va arata iPhone 5. Nici macar nu e imaginea lor, e imaginea unui produs.

 • bindor1

  LOL cat de adevarat

 • bindor1

  e ca si cu aplicatia din app store care era prezentata in imagini cu iphone cu ecran de 4 inch

 • Exact, au aparut foarte multe intre timp. Totul pentru reclama.

 • Soulyd

  Este doar reclama ( asa parca arata mai bine ) e ca si cu reclama 7days ( in reclama este de 2ori mai mare decat in realitate ) nu luati in considerare aceste poze sunt doar infromative si nu putem lua pe nimeni in raspundere pentru aceste imagini deci sa zicem asa au drepturi sa faca asa fel de modificari ale pozelor.

 • alex

  si ce treaba are poza cu “MacBook Pro-urile” ?!?

 • Nici cea mai mica treaba, e o poza de prezentare.

 • alex

  da , dar e o poza de prezentare a MacBook Air .

 • Soulyd

  @alex nu se refera nimic la poza, deci nu consider ca ar trebui sa fie in poza un MacBook Pro.

 • alex

  @Soulyd :
  poate sunt eu prea perfectionist , dar daca titlul postarii este “MacBook Pro-urile din 2010 au probleme cu placile grafice pe Mac OS X Lion” , nu poti pune o poza cu MacBook Air . E ca si cum ai vorbi de iPhone 4 si pui o poza cu iPhone 3G.

 • Soulyd

  @alex Eu te inteleg, dar totusi eu nu consider ca trebuie sa fie neaparat o poza despre produs daca nu are nici o legatura. poza este pentru prezentare si zaone nu a facut dexcrierea pozei ca sa trebuie sa puna in poza un macbook PRO punct.

 • Razvan

  Si eu probleme cu macbook-ul meu pro din 2011. In Lion, durata bateriei nu este exacta, bootcamp-ul 4.0 are probleme grave cu performantele placii video ATI 6750 (10fps in crysis fata de 35-40fps in crysis cu bootcamp 3.2) si pe langa aceste lucruri m-am mai trezit si cu blocari la startup sau shutdown.