Prima Pagina Apple Video: Iata cum se face contrabanda cu tablete iPad 2 si terminale...

Video: Iata cum se face contrabanda cu tablete iPad 2 si terminale iPhone 4 in China

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cR4kjyfpZos[/youtube]

     Chinezii sunt foarte inventivi si nu doar cand vine vorba de copiat produsele sau magazinele altora ci si cand vine vorba de transportat peste granita produse pe care nu vor sa le declare in vama. Orasul Shenzen din China este despartit de Hong Kong de un rau, distanta dintre malurile raului fiind de aproximativ 200 de metri. China si Hong Kong au sisteme de taxare diferite asa ca unii chinezi s-au gandit sa aduca ilegal in China tablete iPad si terminale iPhone 4 pe care sa le vanda la preturi mult mai avantajoase si fara sa plateasca taxe catre stat.

      Avand in vedere ca Shenzen si Hong Kong sunt despartite de doar un rau, chinezii s-au gandit sa “lege” 2 cladiri de pe malurile opuse ale raului cu ajutorul unei franghii pe care trimiteau tabletele iPad si terminalele iPhone. In timpul noptii o funie era trimisa cu ajutorul unei arbalete la etajul 21 al unei cladiri de pe care erau trimise produsele Apple catre cealalta parte a raului folosind un sistem de transport destul de ingenios. Produsele erau puse intr-un fel de “plasa” care era trimisa pe acea funie catre cealalta parte unde chinezii recuperau produsele care mai apoi erau vandute pe piata. Acest sistem a functionat cateva luni bune pana cand vamesii au descoperit ce se intampla si i-au arestat pe contrabandisti impreuna cu 50 de tablete iPad si 50 de terminale iPhone in valoare de aproape 50.000$. De la tigari si diverse bunuri iata ca si produsele Apple sunt la mare cautare printre contrabandistii din China.

 • CalinC

  100 de device-uri la 50 000$ nu-i mult…la ce au gasit acolo

 • catanzaro27

  100 device-uri inseama vreo 5000$ nu 50.000$.

 • Rundown

  100 iphone la 50 de dolari bucata? poate la tine in Baicoi se intampla asta

 • catanzaro27

  Ma refeream ca sunt fake… but i can be wrong…

 • CalinC

  cit ar costa fiecare ipad 2 si fiecare iphone,plus ca nu cred ca toate sint de 16gb sau numai iphone 4 negru….nu sint economist dar nici chiar asa…:)))la 10 iti vin 5000$ pune 5cu5 ipad2 si iphone4

 • catanzaro27

  Citeste mai sus.

 • CalinC

  am citit dar fake-uri la pretul asta nu am vazut….sper sa ma insel..:)))

 • cal3star

  geniala faza cu transportul

 • nicu78

  Pacat ca nu avem si noi cladiri atat de inalte!