Viitoarele terminale iPhone ar putea permite compararea abonamentelor operatorilor de telefonie mobila

     Daca tot vorbim astazi despre brevete de inventie iata unul interesant care ar putea ajuta utilizatorii de iPhone sa aleaga un abonament potrivit propriilor nevoi atunci cand achizitioneaza un terminal iPhone. Brevetul readuce in atentia noastra ideea lansarii unui terminal iPhone compatibil cu orice operator de pe glob, un terminal care nu ar avea nevoie de o cartela SIM ci ar functiona pur si simplu prin introducerea datelor unui abonament de telefonie mobila. Brevetul celor de la Apple descrie o metoda prin care posesorii de terminale iPhone ar putea vizualiza pe terminal planurile tarifare ale mai multor operatori de telefonie mobila si ar putea alege unul dintre ele care sa fie utilizat cu propriul dispozitiv. Utilizatorii ar putea compara ofertele de minute, internet sau mesaje si ar putea alege doar ceea ce se potriveste cu propriile nevoi.

For example, some users may be interested primarily in voice plans, while others may need features like unlimited text messaging.

Based on a user’s needs, Apple’s system could assign a priority ranking to carriers and their respective configuration profiles, allowing users to easily find a plan and provider that are right for them.

      Problema acestui sistem sta in faptul ca toate aceste informatii trebuie stocate in terminal sau pe un server al Apple deci fie vom avea parte de informatii neactualizate fie vom avea nevoie de o conexiune de internet pentru a accesa un server Apple ce ar contine toate ofertele operatorilor care comercializeaza terminale iPhone. Ideea nu este rea insa nu stiu cat de utila este avand in vedere ca achizitionarea unui abonament direct dintr-un iPhone ar fi imposibila deci ar fi oricum nevoie de un drum pana la un operator de telefonie mobila.

       Parerea mea este ca un dispozitiv “world mode” fara cartela SIM si compatibil cu orice operator de telefonie mobila din lume ar reprezenta un avantaj enorm pentru compania din Cupertino.