Apple ar putea investi 1 miliard de dolari in compania Sharp

Apple are in momentul de fata o rezerva monetara de peste 76 de miliarde de dolari, adica mai mult decat jumatate din produsul intern brut al Romaniei pentru un an intreg. Compania nu a facut achizitii importante in ultimii ani insa se pare ca 1 miliard de dolari vor merge catre compania Sharp pentru asigurarea unui stoc suficient de ecrane pentru tablete iPad si terminale iPhone. Apple are obiceiul de a face miscari strategice care ii asigura un flux constant de componente pe durata mai multor ani iar acest parteneriat cu Sharp pare a fi exact o asemenea miscare.

Apple Inc may invest $1 billion in Sharp Corp’s Kameyama factory to secure the supply of screens for iPhones and iPads, MF Global FXA Securities wrote in a sales note on Wednesday, sending shares in the Japanese consumer electronics maker up more than 2 percent.

Sharp could not be immediately be reached as it was closed for summer holidays. A likely investment amount of around 100 billion yen ($1.3 billion) has been reported in local media since late last year.

Cei de la Reuters citeaza un analist american care sustine ca investitia celor de la Apple ar putea veni in cursul acestui an iar posobilul motiv ar fi problemele pe care Apple le-a avut cu ecranele pentru iPad 2. Recent Apple a renuntat la o colaborare cu LG in ceea ce priveste ecranele iPad 2 si a trecut la Samsung, semn ca undeva ceva nu merge chiar atat de bine pentru compania din Cupertino. Daca aceasta investietie va avea loc sau nu probabil nu vom afla insa important este ca viitoarele iDevice-uri sa nu mai aiba probleme cu backlight bleeding sau cu decolorarea ecranului.