Apple testeaza terminale iPhone si tablete iPad 2 care au conectivitate LTE

     Saptamana aceasta am aflat ca AT&T si Verizon au montat in magazinele Apple echipament LTE care este cel mai probabil testat pentru a vedea cum functioneaza iDevice-uri LTE cu aceasta tehnologie in curs de implementare in SUA. Cei de la BGR au publicat tot in cursul acestei saptamani informatii care indicau faptul ca in interiorul fisierelor de sistem ale iOS exista intrari care denota faptul ca Apple are deja iDevice-uri LTE trimise la ingineri care le testeaza pe teren. Cei de la macrumours vin astazi cu aceleasi informatii insa spun ca implementarea tehnologiei LTE nu se va limita doar la terminale iPhone ci si la tablete iPad iar acum exista tablete iPad 2 compatibile cu acest standard de telcomunicatii.

We’ve since discovered the same LTE plist file in at least the last couple of developer builds of iOS 5. This LTE.plist file was found only in some of the builds (GSM iPhone 4, CDMA iPad 2, but not their counterparts) and it was related to Apple’s internal “Fieldtest” application. It raises the question whether or not the “internal iOS test build” was anything special or if it just mirrored the general developer release.

     Nu s-a pus vreodata problema implementarii acestui standard in iDevice-urile celor de la Apple insa marea intrebare este cand anume va face Apple “marele” pas. Este putin probabil ca in 2012 sa se intample acest lucru avand in vedere ca exista putine retele LTE la nivel global care sa acopere tari intregi iar lansarea unui iPhone LTE acum nu prea ar avea sens. Tim Cook a spus in cadrul unui interviu ca implementarea tehnologiei LTE ar implica anumite compromise pe care Apple nu este dispousa sa le faca in momentul de fata deci sansele implementarii acestei tehnologii sunt mici. Daca Apple va decide sa lanseze iDevice-uri LTE atunci chip-ul Qualcomm MDM9615 lansat in luna februarie a acestui an ar putea fi implementat iar asta va aduce bariere noi pentru dezvoltatorii solutiilor de unlock.

      Decat LTE imatur mai bine un “3G+ ” in iDevice-uri, adica as prefera un iPhone 5 capabil sa atinga viteze de pana la 14.4 Mbps decat un iPhone 5 compatibil cu un standard LTE care in Romania nu exista deocamdata.