iPhone 4 si iPhone 3GS sunt cele mai bine vandute smartphone-uri din SUA

     Sincer sa fiu sunt putin uimit sa aflu ca terminalele iPhone 3GS si iPhone 4 au fost declarate cele mai bine vandute smartphone-uri din SUA avand in vedere ca exista atat de multe terminale Android competitive pe continentul american. Informatia vine de la compania de analiza NPD care a studiat vanzarile din SUA si a concluzionat ca aceste 2 terminale au avut cele mai mari vanzari in ultima perioada. iPhone 3GS este disponibil pe piata de peste 2 ani de zile si ocupa locul al doilea in top iar iPhone 4 este disponibil de aproape 14 luni de zile si se claseaza pe primul loc.

     Pe locurile 3 si 4 sunt doua terminale ale producatorului HTC iar pe ultimul loc se claseaza un terminal al celor de la Samsung. Ma asteptam ca Samsung sa ocupe o pozitie mult mai buna insa se pare ca americanii prefera iPhone-urile si terminalele HTC in defavoarea celorlalti producatori. Interesant este ca un dispozitiv al Apple vechi de mai bine de 2 ani de zile inca este atat de cautat dar este oarecum normal avand in vedere ca AT&T il vinde la 49$ cu un contract iar in ceea ce priveste functiile, iOS 4 si 5 ruleaza bine pe el si ii ofera aproximativ aceleasi lucruri precum iPhone 4.

      Lasand SUA la o parte, in Europa nu cred ca iPhone-urile sunt clasate chiar atat de bine pentru ca aici ceilalti mari producatori au o baza mult mai solida. Samsung, Nokia, HTC, LG, Sony Ericsson sunt branduri pe care Europenii le cunosc si a caror produse le utiliezeaza de ani de zile asa ca ar fi interesant de aflat pe ce pozitie se claseaza terminalele iPhone in topul celor mi achizitionate smartphone-uri din Europa.