Prima Pagina Android Coreea de Sud va dezvolta un sistem de operare pentru terminale mobile

Coreea de Sud va dezvolta un sistem de operare pentru terminale mobile

     Google a achizitionat compania Motorola Mobility si unii producatori de terminale Android traiesc acum cu teama ca in curand compania din Mountain View ar putea aplica strategia celor de la Apple si ar putea folosi Android OS doar in terminalele fabricate de Motorola. Marile companii au si “prieteni” in guvernele puternice asa ca zilele trecute guvernul din Coreea de Sud a anuntat ca va investi in construirea unui sistem de operare pentru terminale mobile care va rivaliza cu cele existente acum pe piata.

South Korea will seek to develop a new, open-source operating system (OS) for mobile phones that will help secure local smartphone makers’ future competitiveness against their global rivals such as Apple Inc., a government official said Monday. Kim Jae-hong, a deputy minister from the Ministry of Knowledge Economy, said Google’s takeover of Motorola, along with the approximately 17,000 mobile phone-related patents it will acquire, could provide short-term protection for South Korean companies using the open Android system against Apple’s patent claims.

      Cine are cel mai mult de pierdut in urma achizitionarii Motorola Mobility de catre Google? Samsung, desigur, iar compania asiatica a facut presiuni la guvernul coreean mai ales ca Apple are deschise cateva procese care i-ar putea afecta serios vanzarile. Desigur ca planurile dezvoltarii unui asemenea sistem de operare nu pot fi puse chiar acum in practica, vor trece cativa ani de zile pana cand o versiune cat de cat stabila va fi disponibila publicului larg iar pana atunci se pot intampla multe. Interesanta este totusi strategia celor de la Samsung care acum se vad incoltiti de Apple si Google si incep sa ceara ajutorul guvernului pentru a rezolva situatia.

Because Google is an open-source system, it cannot just switch over to a closed-source system overnight. Still, we cannot completely rule out the possibility of Google jumping into the smartphone business in the future.

 • foarte interesant. Dar vor fi in stare sa faca ceva de calitate? sa fie competitivi?

 • Bogdan

  hahaha morcovelul cu codita, era bine cu open source altii fac munca toti culeg laurii lasa ca e bine, acum sa-i vedem si pe google si pe coreeni ce o sa faca competitiv

 • luca

  Cam toti se pricep sa faca sisteme de operare mobile.Asa si Amazon.com a anuntat ca va face un sistem de operare si nu mai stiu care alti or mai fi,trebuie vazut si cat de mult investesc si cee ce vor reusi.Samsung era cel mai bine pt ei sa tina bada al lor sal perfectioneze,LG la fel pt ca acum daca windows si android nu le mai da sistemele lor de operare intra in faliment mai mult ca sigur,cine ar mai cumpara acum telefoanele lor cu tehnologia din trecut,nici unul

 • Calinc

  nu stiu cit vor reusi sa depaseasca pe baietii din laboratoarele din India,numai daca vor veni cu ceva “inopinant de revolutionar”…cea ce momentan pare de domeniul S.F…..dar astept sa vad si versiunea lor..:))

 • paul_bh

  pai nu au facut Bada pt Samsung?

 • Claudiu

  Din cate am inteles de pe Engadget, guvernul sud coreean a avut mai de mult initiativa asta, dar Samsung se opunea, asta pana sa ahizitioneze Google Motorola.

 • Calinc

  @Paul,ti se pare ca Bada este un sistem revolutionar?eu unu nu il vada asa,au implementat in el functii din celelalte soft-uri,numic mai mult,plus ca e un pic cam nasol,nu prea are fluiditate in miscari si uneori te cam “lupti” cu touch-ul,poti sa incerci pe la dealer sau vreun prieten care are un wave…

 • guest

  Nu are nici un sens sa faca alt sistem de operare. Pot sa continue Android pe alta directie, pt ca pana acum e opensource- deci sursele pt Gingerbead 2.3.5 sunt la liber.
  Si ma indoiesc ca Google va bloca folosirea Android de catre alte companii – astea sunt speculatii.

 • Calinc

  cred ca pina la urma totul se rezuma la cit de bine vor reusi sa implementeze Android-ul intr-un mobil si vor brevetele celor de la motorola pt treaba asta,ca sa nu riste un proces….dar asteptam sa vedem ce au de gind..

 • edy

  Nu cred ca google va interzice folosirea android de catre alte companii. va face exact ce a facut si Microsoft cu Windows. Prima data Mac-ul a inceput tare si apoi a fost usor usor depasit de Microsoft si al sau Windows care au inteles ca mic cu mic se face mare. It’s happening all over again. It’s just a matter of time.
  http://www.businessinsider.com/henry-blodget-hey-apple-wake-up-it-2010-1