Prima Pagina Apple In 2016 doar 3% dintre smartphone-uri nu vor avea touchscreen

In 2016 doar 3% dintre smartphone-uri nu vor avea touchscreen

     iPhone 2G a fost smartphone-ul care a dat startul implementarii ecranelor touchscreen capacitive in smartphone-uri pentru ca Apple a reusit sa implementeze un ecran atat de bun incat restul producatorilor de smartphone-uri au fost nevoiti sa isi schimbe tactica pentru a ramane competitivi. Inaintea lansarii terminalului iPhone doar 7% dintre smartphone-uri aveau ecrane tactile iar cele care aveau un touchscreen puteau fi utilizate bine doar cu ajutorul unui stylus avand in vedere ca ecranele nu erau concepute pentru a raspunde chiar atat de bine la interactiunea cu degetul uman.

     O companie de analiza din SUA estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2016 93% dintre smartphone-uri vor avea ecrane tactile si doar 3% vor mai ramne cu tastaturi fizice. In acel mic procent vedem desigur terminalele celor de la BlackBerry, terminalele din clasa Business a celor de la Nokia si alte cateva terminale ale unor producatori de smartphone-uri Android. Industria smartphone-urilor a evoluat extrem de mult in ultimii ani iar in ceea ce priveste tehnologia touchscreen capacitiva toate laudele merg la Apple care a avut curajul sa schimbe modul in care interactionam cu telefoanele. Daca iPhone 2G nu ar fi aparut in 2007 atunci acum am fi avut toti un stylus inghesuit in telefon.

  • Sunny

    Eu si acum am 2G-ul insa butonul Home… Nu prea mai functioneaza, noroc cu tweak-urile din Cydia. In rest functioneaza OK. Imi aduc aminte in 2007 cand ii vedeam pe youtube cum dadeau swipe cu degetul pe ecran la poze,aplicatii, parca nu imi venea sa cred ce puteau sa inventeze,apoi in primavara lui 2008 l-am achizitionat si eu. Chiar l-am uitat in buzunarul de la blugi la spalat, l-am dus apoi la curatat,l-a aspirat si dovada ca il pot folosi chiar si dupa 3 ani.

  • guest

    iPhone nu a fost primul smartphone cu capacitive screen – a fost LG Prada, un telefon cu un oarecare succes la vremea lui.
    http://www.goodgearguide.com.au/article/355922/capacitive_vs_resistive_touchscreens/