Prima Pagina Apple Video concept: Un iPhone 4 cu SmartCover

Video concept: Un iPhone 4 cu SmartCover

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f904WWf-yQ0[/youtube]

     Husele SmartCover lansate de Apple in luna martie folosesc magnetii integrati in iPad 2 dar si pe cei proprii pentru a bloca/debloca tableta noastra. Sistemul este in curs de brevetare de catre Apple si nu poate fi utilizat pe orice alt iDevice deoarece tableta iPad 2 este singura care are magneti inclusi. Totusi sistemul cu magneti nu este singurul capabil sa inchida/deschida ecranului unui iDevice iar in clipul de mai sus avem o demonstratie a modului in care conceptul SmartCover ar putea fi adus si pe iPhone.

     Demonstratia de mai sus se bazeaza pe faptul ca tweak-ul VoiceKeys tine senzorul de proximitate activ in aplicatia Messages iar atunci cand husa este inchisa, se inchide automat si ecranul. Din pacate terminalul nu se blocheaza, el ramane in continuare activ insa cu ecranul inchis, exact ca atunci cand efectuam un apel voce. Practic folosind senzorul de proximitate am putea inchide ecranul terminalului in orice aplicatie insa pentru a face acest lucru senzorul trebuie mentinut activ tot timpul. Un tweak ar rezolva cu siguranta problema aceasta insa oare cat de util ar fi sistemul?

      Nu m-ar deranja sa am o husa pentru iPhone care mi l-ar debloca atunci cand o deschid insa a tine terminalul activ tot timpul si doar cu ecranul inchis nu mi se pare a fi o idee buna. Deocamdata totul ramane la stadiul de idee insa sigur se gaseste un dezvoltator care sa faca un tweak ce va tine senzorul deschis tot timpul.

 • Steve Jobs

  exista un tweak, care face asta ca un bug. flipover (ca sa il blocezi sau sa inchizi apeluri cand intorci telefonul) dar acesta se bloceaza oricand / sau opreste ecranul indiferent de pozitie, in orice aplicatie daca acoperi senzorul de proximitate

 • Vali

  Sa nu imi spuna nimeni ca aceasta chestie nu e copiata de la blackberry

 • edy

  @Vali: Tu nu ai inteles pana acum ca Apple nu copiaza? Apple doar inoveaza. Ceilalti “fura”.

 • Alex

  Edy:+1. noi doar glumim chiar si atunci cand spunem ca Marul a fost primul…chiar si in cazul lui Adam. :))

  As vrea sa apara un Smart Cover si pentru un telefon….este destul de util. La tableta imi este de un real folos.
  Numai bine!