Apple intentioneaza sa vanda 20 de milioane de tablete iPad 2 in Q4 2011

     In Q3 2011 Apple a vandut nu mai putin de 20 de milioane de terminale iPhone, un adevarat record pentru compania din Cupertino, record care ii asigura primul loc in topul producatorilor de smartphone-uri la nivel global. Aceasta cifra are sanse mici sa creasca in Q4 2011 insa Apple preconizeaza ca va vinde foarte multe tablete iPad 2 pana la sfarsitul lunii septembrie(cand se incheie Q4 pentru Apple). Compania Foxconn va livra nu mai putin de 20 de milioane de tablete iPad catre Apple in Q4 2011, cu 6 milioane mai mult decat se anticipase initial si asta desi in Q3 2011 Apple vanduse doar 9 milioane de tablete.

Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) has announced net profits of NT$27.38 billion (US$945.93 million) for the first half with EPS down 20% on year to NT$2.58. For the third quarter, Foxconn is expected to ship 20 million units of iPad 2 to Apple, a growth of 60% sequentially, and the orders should be the major growth driver for the company in the second half. However, Foxconn has declined to comment on a specific client.

       Apple nu se asteapta sa vanda atat de multe tablete in Q4 2011 insa stocurile comandate de companie vor fi mai mult ca sigur pregatite pentru sezonul sarbatorilor de iarna cand compania are parte de cele mai mari vanzari. In conferinta pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q3 2011, Tim Cook a declarat ca Apple a vandut toate tabletele pe care le-a putut produce iar daca ar fi avut mai multe ar fi inregistrat vanzari mai mari. Desi nu cred ca Apple va primi chiar 20 de milioane de tablete ci de fapt in jur de 15, consider ca o buna parte din acest stoc va fi tinut organizat astfel incat in perioada sarbatorilor de iarna compania sa aiba indeajuns de multe unitati pentru toti consumatorii.