Prima Pagina aplicatii Navigon 2.0 va aduce un sistem de harti care pot fi descarcate...

Navigon 2.0 va aduce un sistem de harti care pot fi descarcate de utilizatori plus harti actualizate la fiecare 3 luni

     Compania Navigon a fost cumparata acum cateva saptamani de catre Garmin insa se pare ca deocamdata va continua sa functioneze in regim propriu si isi va mentine aplicatiile din App Store. Dezvoltatorii companiei lucreaza din greu la versiunea 2.0 a aplicatiei care va aduce foarte multe noutati importante insa dintre acestea voi vorbi despre cateva pe care producatorul de aplicatii le-a prezentat la IFA Berlin 2011. In primul rand vorbim despre o noua interfata pentru aplicatie care va fi mult mai usor de utilizat, va oferi mai multe informatii pentru utilizatori si va oferi acces mai facil la meniurile de setari si optiuni.

Navigon plans a revamped interface in the 2.0 update, aimed at making its navigation apps easier to use. The developer is adding animated menus to help users switch between different pages more easily; the update also supports new multi-touch user gestures. More specifically, in the navigation screen, the Options button will be replaced with two separate buttons—one for settings and one for route information. The screens are designed to provide simpler, better organized access to MobileNavigator’s assorted functions.

      In al doilea rand vorbim despre implementarea unui sistem de fragmentare a hartilor care va permite utilizatorilor sa achizitioneze si sa descarce harti pentru diverse regiuni de pe glob. Mai exact, sa spunei ca achizitionam versiunea pentru Europa a Navigon insa nu avem nevoie de toate hartile, ei bine aplicatia nu le va contine pe toate insa noi vom putea descarca gratuit oricare harti ne intereseaza si doar atunci cand avem nevoie pentru a nu ocupa spatiu inutil in terminal. Si in al treilea rand Navigon va implementa un sistem de actualizare a hartilor care va permite utilizatorilor sa achite o taxa unica si sa primeasca harti actualizate la fiecare 3 luni.

The 2.0 version of Navigon’s MobileNavigator apps will let users pick which map regions to download to their iPhone. Say you’ve got the MobileNavigator USA app. You can download the states you want immediately—your home area, for example—with the option of adding other states when you need them. That way, you’re only carrying around the maps you need, which Navigon says will free up storage space on your iPhone. That’s not the only map management change Navigon has in store with its forthcoming update. The company is also offering a quarterly map update feature called FreshMaps. Users will be able to get the latest maps, including updated points of interest, every three months for a one-time fee that covers the life of the Navigon product.

       Desigur ca Navigon pregateste mai multe schimbari pentru versiunea 2.0 a aplicatiei insa am vorbit despre cele mai importante care se vor dovedi extrem de utile pentru posesorii de iDevice-uri.

 • Dan

  Nu stiu ce sa aleg intre navigon Europe si Igo europe! Pareri?

 • dan danake

  ar fi interesant sa auzim pareri despre acest VS intre cele doua

 • Markus Sorin

  Le am si le folosesc pe ambele. In Romania, Navigon e o gluma…Igo e imbatabil. In Europa de est, pledez pt Igo, in Europa de vest parca Navigon e ceva mai bun. Ca interfata, Igo mi se pare mai prietenos, dar ca promptitudine a comenzilor vocale navigon e mai bun. Igo ruleaza in background, Navigon se stinge singur dupa citeva minute daca il lasi sa ruleze in background. Cu Magelan carkit se impaca mai bine Igo. Eu personal, per ansamblu prefer Igo.

 • Markus Sorin

  Comparatia de mai sus e cu Iphone4, IOS 4.3, fara jailbreak, never locked. Oricum, se misca bine ambele si gasesc satelitii f bine folosind Magelan carkit.

 • Ionut

  Putem sa scoate hartile care nu ne intereseaza si acum, daca ai jb folosesti iFile si stergi hartile de care nu ai nevoie. Daca nu ai jb, atunci deschizi ipa cu rar si stergi din arhiva hartile de care nu ai nevoie si instalezi apoi in terminal.

 • Specia3147

  Am si IGO si Navigon pe Iphone4 fara jailbreak.
  – pt Romania harta de la IGO este mult peste Navigon
  – pt Europa de vest am avut cazuri cand pe IGO nu am gasit hoteluri si pe Navigon da
  – cel mai mare minus la Navigon este Cautarea de POI, pt ca trebuie sa stii localitatea in care se afla POI-ul. De exemplu vreu sa plec de la Timisoara si vreu ca destinatie SCS Viena (Shopping City Sud). Daca nu stii ca SCS se afla in Vosendorf nu vei putea seta din Timisoara SCS ca destinatie pt. ca nu cauta si in imprejurimi ci doar in localitatea pe care o alegi pentru cautarea POI-ului.
  – un alt minus la Navigon este necesitatea de a schimba limba telefonului pt a putea avea vocea in romaneste. Eu tinand telefonul pe engleza chestia asta ma deranjeaza. La IGO functioneaza indiferent de limba setata in telefon
  – un plus la Navigon este navigatia in tunele deoarece isi schimba afisarea cat esti in tunel si iti afiseaza si lungimea tunelului (viteza cu care calculeaza deplasarea prin tunel ramne cea de la intrarea in tunel)
  – Indicatiile de schimbare de directie sunt mai bine pozitionate ca timp decat la IGO.

 • Mutu

  Eu eram fan iGO pana acum, dar, le-am folosit pe amandoua cam prin toata tara. Am ajuns la concluzia ca Navigon este cu mult peste iGO.

  Vorbind despre iGO-u cel vechi nu primo app. Primo app nu l-am incercat.

 • Alex

  Pt europa de vest Tom Tom este perfecta, mult mai buna si mai user friendly decat Navigon, din pacate nu prea exista pt romania. Arata numai informatii utile si atunci cand ai nevoie de ele. E si usor de manevrat din mers. IGo are harta romaniei, dar altfel interfata e oribila. Astept Navigon 2.0 sa vad daca bate tom-tomul, mai ales daca vor fi updaturile gratuite.

 • phil

  De garmin nu se mai aude nimic ?
  Pentru statele unite / canada si Anglia si Irlanda…a lansat aplicatie cu on board maps…si e un succes!
  Asteptam sa lanseze si pentru toata europa…si are fi interesant… 😀

  Apropo …Garmin Romania va lansa ROAD 2011 acum in luna septembrie!
  Lansarea era programata demult…dar au amanat pentru septembrie!
  http://blog.navigatiegps.ro/harti/lansarea-garmin-road-2011-amanata-septembrie.html

 • Pingback: Video: Navigon Flow portat in aplicatiile Navigon pentru iOS()

 • seby.radut

  sal
  am jailbrake facut la un iphone 4 cum pot descarca navigon sau igo europe free ?

 • Valy

  Doar cu bani din appstore,le puteai descarca gratuit din installous dar s-a terminat si cu installous.

 • Genny

  Buna. pot instala navigon europe free pe un iphone 4s fara jailbreck? Am trecut pe 6.1.3 si din pacate nu pot face jb…

 • ovidiu

  Navigonul e mult peste iGO

 • ovidiu

  am si eu o intrebare: am Navigonul pe un xperiaP , de ce nu imi mai pot sa descarc harti pentru alta tara, imi zice ca nu am conexiune la internet , dar am 🙁 ?