Find My Friends – reteaua sociala facuta de catre Apple si integrata in iCloud

     Inca de la lansarea primelor versiuni beta ale iOS 4.3 am aflat despre Find My Friends, o noua retea sociala pe care Apple o construia pentru utilizatorii de iDevice-uri. Din februarie si pana acum compania Apple a reusit sa integreze Find My Friends in MobileMe si iCloud insa se pare ca reteaua sociala ar putea fi bagata in arhivele companiei si uitata pe vecie. Cei de la 9to5Mac au descoperit in codul HTML al MobileMe/iCloud referinte care indica faptul ca Apple a integrat reteaua Find My Friends direct in aceste servicii online.

     Find My Friends ar urma sa fie un serviciu similar Google Latitude, adica ar permite utilizatorilor sa isi gaseasca prietenii pe harta oriunde ar fi. Reteaua sociala ar avea la baza profile probabil legate de Apple ID-uri iar utilizatorii s-ar “urmari” unii pe altii exact ca pe Twitter. Utilizatorilor urmarit poate sa isi partajeze locatia pe harta iar cei care il urmaresc pot sti tot timpul unde se afla acesta. Practic atunci cand deschidem aplicatia Maps vom sti locatiile tuturor prietenilor nostri si ii vom putea gasi foarte simplu si usor. Totusi Find My Friends nu se rezuma doar la locatii deoarece Apple experimenteaza chiar si servicii de partajare a pozelor si clipurilor video. Sistemul este integrat in iCloud si folosind PhotoStream ar permite partajarea pozelor exact ca pe orice alta retea sociala iar in cazul clipurilor video partajarea s-ar face intr-un mod asemanator insa clipurile trebuie incarcate intai pe serverele Apple.

     Find My iPhone a fost descoperit in site-urile MobileMe si iCloud insa serviciul face referire doar la MobileMe iar de aici s-a tras concluzia ca ca Apple ar putea renunta la el. Problema este ca si PhotoStream facea referire la MobileMe inainte sa fie lansat si totusi functioneaza cu iCloud deci este foarte posibil ca si Find My Friends sa fie mutat pe noul serviciu al celor de la Apple. Pentru americani functi ar fi utila, ar concura cu Google Latitude insa ramne de vazut cat de populara va fi in Europa, spre exemplu.