Prima Pagina iOS 5 Tutorial: Cum sa activezi PreferenceLoader pe iOS 5(Mac OS X)

Tutorial: Cum sa activezi PreferenceLoader pe iOS 5(Mac OS X)

    Din ce in ce mai multe tweak-uri au implementat plugin-ul PreferenceLoader care permite utilizatorilor sa administreze setarile respectivului tweak direct din aplicatia Settings a iOS. PreferenceLoader functioneaza fara probleme pe iOS 4 insa pe iOS 5 din pacate nici un tweak nu este compatibil cu acest plugin iar dezvoltatorul sau sustine ca pana la lansarea finala a noului sistem de operare nu va rezolva problemele de compatibilitate. Pentru cei care au Mac OS X exista o rezolvare relativ simpla pentru aceasta problema iar mai jos aveti detaliati pasii care va ajuta sa faceti PreferenceLoader compatibil cu iOS 5.

 1. Descarcati Xcode gratuit din App Store si acest patch pentru PreferenceLoader.
 2. Instalati Xcode apoi dezarhivati patch-ul pe desktop si deschideti aplicatia Terminal din Mac OS X.
 3. In aplicatia Terminal scrieti comanda cd locatia_folderului_FilippoBiga-iOS-Utilities-5c70846 2_settings_patcher_osx si apsati enter.
 4. Dupa accesarea folderului prin aplicatia Terminal tastati make si apasati enter.
 5. In folderul in care ati dezarhivat patch-ul veti descoperi un nou fisier numit settings_patcher.
 6. Acum conectati-va in terminalul vostru folosind iFunbox/iPhone Explorer/orice alt utilitar si copiati settings_patcher in folderul /usr/bin/ apoi resetati dispozitivul.
 7. Dupa resetare in meniul Settings ar trebui sa vedeti deja meniurile de setari pentru tweak-urile compatibile instalate. Daca nu va apare nimic atunci reinstalati tweak-urile.

    Nu am testat tutorialul pentru ca nu am un Mac disponibil deci o faceti pe propria raspundere.

 • Ovi

  @zaone: Toturial-ul nu e complet, e mult mai complicat, trebuie instalat theos pe iOS si compilat pe telefon, altfel nu merge. Se poate compila pe OSX dar da eroare: “Bad CPU type in executable
  e si normal, n-ai cum sa rulezi un executabil compilat pe OSX pe iOS.

  http://iphonedevwiki.net/index.php/Theos/Getting_Started

 • Marian

  Am sters din greseala “PreferenceLoader” cum il pot recupera ?

 • @Marian: Il instalezi din Cydia?

 • marian

  nu il gasesti nicaieri, i-am dat si restore si tot nu il gasesc…incearca si tu sa il stergi sa vezi daca il gasesti din nou … eu am facut asta pe un 5S