Prima Pagina baterie Cercetatorii britanici dezvolta un nou model de baterii mai ieftine, mai subtiri...

Cercetatorii britanici dezvolta un nou model de baterii mai ieftine, mai subtiri si mai sigure

      In momentul de fata 99% dintre dispozitivele electronice disponibile pe piata au baterii din litiu-ion a caror tehnologie si design au ramas neschimbate de ani buni. O echipa de cercetatori ai universitatii Leeds din Marea Britanie au dezvoltat un nou model de baterii mai ieftine, mai subtiri si mai sigure. Noile baterii nu folosesc lichid electrolitic precum actualele disponibile in dispozitivele noastre ci folosesc un nou tip de gelatina care contine electrolitii ce stocheaza energie care este livrata cate gadget-uri.

      Noua gelatina nu se scurge in cazul spargerii carcasei exterioare a bateriei si nici nu duce la supraincalzirea bateriei in cazul utilizarii intense deci riscul ca aceasta sa explodeze se reduce destul de mult. Noile baterii sunt mult mai subtiri decat cele actuale deci teoretic dispozitivele pot beneficia de mai multa energie pastrandu-si forma in care au fost construite in prezent. Desigur ca aceasta noua tehnologie este deocamdata in stadiu de dezvoltare la universitatea din Leeds si va dura destul de mult pana un producator o va implementa in dispozitivele sale insa important este ca avem alternative pentru produsele actuale.

 • Caluian Rares

  De mult ma asteptam sa se gaseasca o rezolvare la acest capitol. Din punct de vedere al autonomiei acesta este singurul handicap al tuturor gadgeturilor de pe piata,iar cel care gaseste o solutie mult mai eficienta sigur va avea mult de castigat. Poate va descoperi Apple o soluitie inovatoare sa spun si sa domine lumea intreaga cu electronice de ultima ora. Zaone, crezi ca in urmatorii ani va gasi Apple o asemenea solutie? Ce zici?

 • Eu cred ca supraestimam Apple.

 • Caluian Rares

  Pana la urma nu poti face de toate. Sau poti (oarecum) dar nu faci nimic corect. Oricum daca se gaseste o solutie similara de catre cei de la Samsung sa zic sau orice alt rival Apple, nu o sa fie prea usor pentru Apple .

 • ion100

  NU va putea face nimic, Apple e prea preocupata cu procesele ca sa mai investeasca si in tehnologii noi; oricum folosesc componente de la alte firme, inclusiv de la Samsung pentru gadget-urile gandite de ei.

 • Soulyd

  numai folosesc samsung @ion100 🙂

 • Calinc

  nu Apple va face tehnologii de ultima ora,ei doar le implementeaza pe cele mai bune din punct de vedere al sigurantei….e buna ideea cu bateria asta va prelungi/imbunatatii durata de utilizare a device-uri-lor si un plus este caldura care nu va mai fii disipata in celelalte componente si le vor spori durata de viata….

 • De obicei cand vad o stire care incepe cu “cercetatorii britanici” nu mai citesc si restul, insa de data asta am vazut cuvantul “baterii”.

 • Yea, mai fac si ei ceva bun once in a while :))

 • djcata

  dar ce s-a intamplat cu bateriile litiu-polimer , de ce nu folosesc din alea ?