iPhone 5 ar putea avea 512 MB RAM

     Astazi v-am spus ca iOS 5 GM ar putea fi lansat pana la sfarsitul acestei luni pentru iPhone 5 si iPod Touch 5G care sunt produse acum in fabricile partenere ale Apple. Informatia venea de la Apple Insider care acum vine cu alte detalii legate de noul terminal iPhone 5. Mai exact, se pare ca dispozitivul ar putea avea tot 512 MB RAM precum iPhone 4, ar putea avea design-ul antenelor schimbat si desigur ar putea avea aceeasi carcasa de sticla in partea din spate. Practic cei de la AppleInsider sustin ca iPhone 5 cu numele de cod N94 va arata exact precum iPhone 4 si va avea aceeasi cantitate de memorie RAM, lucru intrutotul posibil avand in vedere ca iPad 2 are parte de acelasi hardware.

Analyst Ming-Chi Kuo told AppleInsider on Monday that Apple’s anticipated fifth-generation iPhone will sport the same 512MB of DRAM as the iPhone 4. In addition, the hardware will feature a glass front and back, just like the current iPhone. The so-called “iPhone 5” is also expected to have an improved antenna design, potentially addressing concerns that arose last year when it was discovered that covering the bottom left corner of the iPhone 4 could reduce reception. Though the antenna will be improved, Kuo indicated there will be little change to its shape, and users will not see a discernable difference in its appearance.

      Din pacate eu unul cred ca iPhone 5 ar trebui sa aiba mai mult RAM care in combinatie cu chipul A5 din iPad 2 ar oferi performante mult mai bune atat in jocuri cat si in cazul utilizarii unor aplicatii de procesare video ori in cazul navigarii web. Desi iPad 2 cu 512 MB RAM se descurca bine acum, in viitor este posibil sa asistam la lansarea unor aplicatii mult mai complexe care sa necesite resurse mai multe iar o cantitate de RAM mai mare este mai mult decat benefica. Fiecare terminal iPhone a venit cu cantitate dubla de RAM si iPhone 5 ar putea fi prima exceptie de la aceasta regula.

24 COMENTARII

  1. daca vine cu 512 ram noul iphone nu va mai avea succes asa de mare si probabil incepe declinul in favoarea androizilor.sa fie oare totul pe seama sanatatii lui steve?Probabil asa se explica si intarzierea noului iphone.dupa steve jobs sper ca apple sa nu calce in urmele celor de la nokia

  2. daca din punct de vedere hardware iphone 5 va fi la fel ca precedentul lui, fara nici o imbunatatire, atunci la ce atata zarva? nu inteleg politica apple!

  3. Pana unde se va duce era telefoanelor? Cati rami vor avea telefoanele viitoare? 4 gb ca la pc? Chiar daca va scoate cu 1gb rami la anu veti vrea cu 2 gb ca vezi tu samsung va scoate un telefon cu 2 gb rami. Daca apple si nu aplle cum zice domnu de mai sus scoate iphone 5 cu 512 rami ei stiu cel mai bine daca este de ajuns sau nu.

  4. @Nicusor – cu cat te-au platit sa le faci reclama? ah stai…cred ca de fapt pierzi vremea cu laudele astea si o faci si moca. tine minte : e doar un telefon…un obiect…va lasati dominati de aceste obiecte…de unde si rivalitatea cu androizii…

  5. @nicusor, din pacate androizii au trecut la 1GB RAM de 3-4luni, deci va fi sub ei in categoria hardware daca nu va aduce prea multe schimbari, dar aceasta stire este cam de ne incredere, deci eu personal nu prea cred ca Apple ar lansa iPhone-ul 5 cu 512MB rami, daca au iesit destul de mult din timp, cred ca ar fi minimum sa aduca ceva peste androizii din iunie-iulie la categoria hardware, la categoria software, a fost de mult peste ei, este peste ei si va fi peste ei. Eu nu voi cumpara iPhone 5 daca nu va avea urmatoarele: procesor dual core de minimum 1ghz, 1gb ram, antena mai buna, camera 8mpixeli minimum si filmare FullHD@30fps sau HD@60fps, baterie cat-de-cat buna ( sa ma tine cat pe iPhone 4, mai mult mie nu imi trebuie ), nu vreau de genu sa tina 2 saptamani ca asa ceva nu se poate…

  6. Nicusor baiete… Get a life, find a girl. Sunt lucruri mai frumoase de facut, in afara de inchinat si facut cruci la un obiect, mai tarziu ai sa-ti dai seama ca aceste obiecte nu inseamna nimic, singurul lor scop este sa te lase fara bani.

  7. Nicusor e doar rodul imaginatiei unei persoane care urmeaza sa mearga la gimnaziu maine, ignore him. Am suparat un copilas si cat il lasa parintii la PC lasa si el cate un comentariu.

  8. Pana la urma cand cumperi un iPhone, cumperi ca are nu stiu cati rami? iOS stie sa gestioneze altfel resursele hardware(procesor, rami) … drept dovada e iPad 2 care e mai rapid ca iPhone 4 datorita procesorului, avand aceeasi rami … sau 3gs care merge cam la fel ca iPhone4 desi difera procesorului si ramii … cred ca daca vine cu configuratia iPad-ului si iOS 5 e ok .. cu ce te afecteaza ca are 512 ram si merge la fel cum ai fost obisnuit? prea mari imbunatatiri iPhone 5 nu are ce sa aduca … o sa fie alta camera, alt procesor …. dar nu o sa mai fie trecerea cum a fost de la 3GS la 4 … a fost cea mai mare schimbare de pana acum de cand exista iPhone (3GS -> iPhone 4)

  9. yo zic sa asteptam sa vedem ce o sa scoata Apple … poate va pune 764 rami :)) … yo credeam ca iPad 2 are 1 gb ram …

  10. iphone 5 se presupune k va fii lider de piata si asa a fost mereu…deci sigur nu va avea ram de 512,apropo daca vreti sa il achizitionati comandati de pe net din strainatate in romania va avea pret aproape dublu

  11. @cipy da, este adevarat, de aceea am si scris cerintele mele ( minime ) de la noul iphone si preturile in Romania nu vor fi dublu, vor fi mult peste dublu ( ca si cum a fost la altex anul trecut la 10.000 Ron ). eu zic ca trebuie 1gb Ram se va misca mult mai bine dacat cu 512mb, multitasking va functiona mai bine, aplicatiile vor rula mai bine….. deci trebuie 1gb RAM, in caz contrar poate ar pierde a batalie in fata de competitori si pana in prezent nu s-a lasat batut, sper ca nici in continuare nu se va lasa.

  12. Ce mi se pare dubios este de cum naiba au pus pe primul ipad 256 ram cand iphone 4 era deja aparut si avea 512.Si nu poti sa spui ca nu aveau loc, din moment ce i-au inghesuit in iphone.Probabil a fost o decizie legata de costuri si profit ma gandesc.Cred ca iphone 5 va avea memorie ram mai multa daca va avea si un ecran hd, altfel daca nr de pixeli ramane la fel, cred ca tot cu 512 vom lucra.

  13. Eu chiar nu inteleg ideea asta de ecran HD ( stiu ca HD este 1280×720, deci asteptati sa aiba atata sau ce? ). chiar nu inteleg la ce va referiti cu ecran HD.

  14. eu cred ca daca apple face mii de copii ale telefonului iphon 5 si este 700-800 euro cum am vazut pe un site o so ian freza pentru ca pe vremurile astea de criza cine il cumpara?

  15. @Tudor si iPhone 4 era 700-800 de euro si vezi ca au fost multi care au cumparat ( chiar foarte multi ). iphone 5 poate nu va avea o vanzare ca iPhone 4 dar totusi foarte multi vor cumpara, mai ales daca aduce un update hardware important ( daca va fi de gen 3g/3gs, poate multi vor ramane la i4, si eu intre acei multi. ), la iphone 4 au trecut foarte multi si din tabara symbian si android cand au vazut ca aduce multe lucruri noi si ce ei au avut deja, da rimbunatatit ( ma refer la camera de 5mpixeli si video HD ), multi care au folosit symbian si-au schimbat pe iphone 4 ca inainte la 3gs nu au schimbat din cauza camerei si ca nu avea camera frontala…. multi sau uitat la acesta.