Monitoarele Retina Display pentru calculatoare vor deveni realitate multumita Windows 8

    iPhone 4 a fost primul dispozitiv care a beneficiat de tehnologia Retina Display, un standard care a motivat producatorii de telefoane mobile sa imbunatateasca, calitatea ecranelor implementate in terminale mobile. Un ecran retina este practic un ecran al carei densitati de pixeli per inch este mai mare de 250, adica are mai multi pixeli per inch decat poate percepe ochiul uman. De cateva luni se tot zvoneste ca Apple ar putea lansa Mac-uri cu Retina Display insa Microsoft ar putea fi prima companie care ar putea face acest pas deoarece noul Windows 8 va suporta monitoare cu un numar de pixeli per inch mai mare de 250.

    Existenta unor asemenea ecrane implica dezvoltarea unor placi grafice foarte puternice care trebuie sa sustina rezolutii duble, practic, fata de cele actuale. Deocamdata nu se stie cand ar putea fi lansate ecrane pentru calculatoare care sa poata fi numite Retina Ready insa in viitor denumirea va juca un rol important in promovarea ecranelor pentru calculatoare. Totusi Apple ar putea face primul pas si ar putea lansa anul viitor primele Mac-uri cu produse de acest gen insa totul depinde de producatorii de ecrane care trebuie sa gaseasca o metoda de productie ieftina.

4 COMENTARII

  1. LOL, cum poate MS să introducă primul monitoare Retina când nu produce monitoare?!? Doar pentru că vine acum și se laudă în gura mare cu ce soft va produce peste un an (sau doi) nu înseamnă că va introduce ceva, cu-atât mai puțin vreo piesă hardware!

    De fapt, intențiile legate de Retina, împreună cu cele de a scoate Flash din Windows 8, arată doar cum MS imită din nou tendințele inițiate de Apple, care rămâne principalul trendsetter al industriei IT.

  2. Microsoft este mult lasat in urma de cei de la Apple…si niciodata nu se va apropia de ei pentru ca nu au ingineri atat de capabili incat sa ii depaseasca pe cei de la Apple. Asta este o parere personala si cred ca multi dintre voi sunteti de accord cu mine.