Prima Pagina Apple Apple integreaza serviciul iMessage in iChat

Apple integreaza serviciul iMessage in iChat

      iMessage este un nou serviciu de mesagerie instanta pe care Apple l-a implementat in iOS 5 si pe care il va lansa oficial impreuna cu noul sistem de operare. iMessage functioneaza deocamdata doar intre iDevice-uri iar cei de la Apple au dat de inteles ca aceasta functie nu va ajunge vreodata in serviciul iChat disponibil in sistemul de operare Mac OS X. Ei bine, cea mai recenta versiune a sistemului de operare contine cateva bucati de cod care dau de inteles ca Apple a inceput deja sa implementeze iMessage in iChat si in viitorul apropiat am putea avea posibilitatea de a trimite mesaje instant din Mac OS X pe un iDevice fara nici cea mai mica problema.

@interface IMMessage : NSObject
{
IMHandle *_sender;
IMHandle *_subject;
NSAttributedString *_text;
NSString *_plainBody;
NSDate *_time;
NSDate *_timeDelivered;
NSDate *_timeRead;

     Ultimele 2 bucati de cod sunt noi in iChat si ele au fost preluate din iMessage unde avem posibilitatea de a vedea daca un mesaj a fost livrat catre interlocutorul nostru si daca acesta l-a citit efectiv. Daca Apple integreaza intr-adevar iMessage in iChat atunci ganditi-va ca ati putea conversa cu orice posesor de iDevice direct de pe Mac-ul vostru la fel cum faceti pe Yahoo! Messenger sau orice alta retea de instant Messaging. Deocamdata aceste linii de cod nu au un corespondent in aplicatie dar legatura dintre iMessage si iChat pare evidenta si probabil Apple va permite trimiterea de mesaje din iChat in iMessage asa cum permite si efectuarea de apeluri FaceTime cu Mac-uri.

  • Offtopic: Voua va merge Messenger yahoo! si facebook pe iPod/iPhone/iPad? Mie azi de la 3 nu mai vrea sa intre pe messenger, zice unable to conect to Messenger. Please try again later. acum imi zice la fel si la facebook: unable tu connect to Facebook. Please try again later. Am net am tot, merge brici safari, nu am probleme cu el, deci nu e de la net :-?? ce pot sa-i fac? reinstaluri am incercat

  • Wesmike

    Nici mie nu mi-a mers Yahoo messenger astăzi! Dar vad ca acuma noaptea funcționează iarasi!

  • Pingback: Apple inregistreaza brevete de inventie care denota interesul in implementarea iMessage in iChat()