Video: Microsoft renunta la flash in Windows 8 pentru tablete

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WxJmXfl4VpE[/youtube]

     Zilele acestea Microsoft a tinut cateva conferinte foarte importante in care a prezentat noul sistem de operare Windows 8 si a lansat chiar si o versiune pentru developeri zilele trecute. Nou sistem de operare va functiona atat pe calculatoare cat si pe tablete iar in versiunea pentru tablete exista o mica surpriza pentru Adobe. Microsoft a decis sa renunte de tot la suportul flash in versiunea pentru tablete a Internet Explorer 10 si se va baza exclusiv pe HTML 5, browserul fiind special facut pentru a afisa user agent-ul tabletei iPad cand navigheaza pe internet pentru a forta site-urile sa afiseze versiunea HTML 5.

     Versiunea pentru tablete a Internet Explorer 10 nu va avea vreodata suport pentru flash-ul celor de la Adobe deci Microsoft preia atitudinea celor de la Apple si renunta la un plugin care a creat foarte multe probleme terminalelor mobile. Practic Adobe se vede acum nevoita sa isi regandeasca existenta deoarece Apple a reusit sa convinga foarte multe web developeri sa treaca la HTML 5 iar o colaborare dintre Microsoft si Apple in aceasta problema va “omora” cu siguranta flash-ul celor de la Adobe.

     Pentru posesorii de iDevice-uri vestile sunt extrem de bune deoarece tot mai multe site-uri vor renunta la suportul pentru plugin-ul flash in viitor si nu vom mai fi nevoiti sa folosim aplicatii precum SkyFire sau Puffin pentru a vedea intregul continut al unei pagini web