Video: Windows 8 va boota cu pana la 70% mai repede decat Windows 7

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uvXVJeINbu0[/youtube]

     Apple lauda actuala generatie de Mac-uri pentru timpul de boot foarte scurt, mai ales in cazul MacBook Air-urilor care vin echipate cu SSD-uri. Apple a luat in ras sistemul de operare Windows al celor de la Microsoft pentru timpii de bootare foarte mari, in unele cazuri, insa totul se va schimba o data cu lansarea sistemului de operare Windows 8. Daca vizionati clipul video de mai sus veti observa ca Microsoft a imbunatatit substantial timpul de boot a noului sistem de operare, incarcarea facandu-se in doar 8 secunde chiar si atunci cand un laptop ramane fara nici o sursa de curent.

     Aceasta imbunatatire dramatica a timpului de boot se datoreaza unor modificari facute de Microsoft in Windows 8, modificari care permit sistemului de operare sa nu mai inchida kernelul ci sa il stocheze pe hard disk prin intermediul unui hiber file iar asta duce la expedierea intregului proces de boot. Mai jos aveti o diagrama care explica noul sistem implementat de Microsoft, sistem care exista pe Mac OS X intr-o forma similara de cativa ani buni. In concluzie, ramane sa vedem cum se va descurca Windows 8 in testele facute in lumea reala dupa instalarea mai multor programe si a unui set complet de drivere.

     Din prezentarea celor de la Microsoft sistemul booteaza mai repede decat un Mac insa, dupa cum am spus mai sus, testele facute de revieweri vor demonstra cat de bun este noul sistem.