Studentii care lucreaza pe tablete iPad au rezultate mai bune la examene

     In SUA din ce in ce mai multe scoli, licee si universitati incep sa renunte la clasicele manuale scolare in favoarea tabletelor iPad care servesc drept instrument educational multifunctional pentru orice student. Inlocuirea clasicei hartii cu ecranul digital al tabletei iPad ajuta studentii si elevii sa aiba performante mai bune in mediul educational, dupa cum ne spune ACU Connected, un program care in ultimii 3 ani a ajutat la implementarea tabletelor in universitati. Aparent studentii care utilizeaza tablete iPad pentru a-si nota cursurile au rezultate cu 25% mai bune decat cei care folosesc, clasicele manuale scolare.

In one study, students who annotated text on their iPads scored 25% higher on questions regarding information transfer than their paper-based peers. In a separate project covering iPad usage patterns, two researchers studying ACU’s first all-digital class discovered that the iPad promotes “learning moments” and helps students make more efficient use of their time. Grad students working in an online program reported a 95% satisfaction rate for online iPad-based coursework.

     Programul educational s-a desfasurat la universitatea Abilene Christian si deja alte universitati din SUA sunt interesate de implementarea sa in propriile institutii. Tableta este folosita de elevi nu doar la scoala ci si acasa pentru a isi scrie temele sau pentru a cauta informatii pe internet legate de materiile pe care le studiaza la scoala iar dispozitivul celor de la Apple le usureaza enorm munca. Desigur ca implementarea tabletelor iPad in universitati nu este ieftina insa in SUA institutiile educationale au indeajuns de multi bani pentru a-si trata studentii cum se cuvine.