Prima Pagina Apple Studentii care lucreaza pe tablete iPad au rezultate mai bune la examene

Studentii care lucreaza pe tablete iPad au rezultate mai bune la examene

     In SUA din ce in ce mai multe scoli, licee si universitati incep sa renunte la clasicele manuale scolare in favoarea tabletelor iPad care servesc drept instrument educational multifunctional pentru orice student. Inlocuirea clasicei hartii cu ecranul digital al tabletei iPad ajuta studentii si elevii sa aiba performante mai bune in mediul educational, dupa cum ne spune ACU Connected, un program care in ultimii 3 ani a ajutat la implementarea tabletelor in universitati. Aparent studentii care utilizeaza tablete iPad pentru a-si nota cursurile au rezultate cu 25% mai bune decat cei care folosesc, clasicele manuale scolare.

In one study, students who annotated text on their iPads scored 25% higher on questions regarding information transfer than their paper-based peers. In a separate project covering iPad usage patterns, two researchers studying ACU’s first all-digital class discovered that the iPad promotes “learning moments” and helps students make more efficient use of their time. Grad students working in an online program reported a 95% satisfaction rate for online iPad-based coursework.

     Programul educational s-a desfasurat la universitatea Abilene Christian si deja alte universitati din SUA sunt interesate de implementarea sa in propriile institutii. Tableta este folosita de elevi nu doar la scoala ci si acasa pentru a isi scrie temele sau pentru a cauta informatii pe internet legate de materiile pe care le studiaza la scoala iar dispozitivul celor de la Apple le usureaza enorm munca. Desigur ca implementarea tabletelor iPad in universitati nu este ieftina insa in SUA institutiile educationale au indeajuns de multi bani pentru a-si trata studentii cum se cuvine.

 • Henry

  Mi se pare normal… intotdeauna cand lucrezi/inveti pe ceva interactiv prinzi mai repede.

 • sebastian

  Si desigur cu ajutorul multitaskingului mai bagi si cate un joc sau altceva.Nu se pot bloca alte aplicatii….decat cu jb =)).

 • Vladel

  Oo da DIN CAUZA TABLETELOR IPAD. Hai sa nu mai pupam in fund apple. Orice tableta mai respectabila facea acelasi lucru.

 • KFF

  Dar nimeni nu alege altceva . Toata lumea alege originalul .

 • Adrian
 • edy

  Eu sincer nu stiu cum au reusit oameni sa invete pana sa apara iPad-ul.
  As vrea sa vad si eu pe cineva sa-si scrie notitele pe iPad la un curs de la facultate. :))

 • Adrian

  Ma gandesc sa le bage si la noi in licee. Poate s-o mari promovabilitatea la BAC.

 • edy

  @Adrian: Mai ieftin ar iesi daca ar scoate camerele de filmat :)). Glumesc. iPad-uri in scolile din Romania sunt vise. Multe scoli nu au apa, canalizare si lumina, altele nu au acoperis. Pana la tablete mai avem.

 • Adrian

  Glumeam si eu. Dar, ma gandesc ca daca vreun “interesat” de la putere vede stirea de mai sus, n-ar fi exclus 😀

 • djcata

  orice lectie interactiva e mai usor de retinut ,indiferent ca vine de pe ipad sau nu