Apple cauta parteneri pentru furnizarea de memorii RAM, renunta partial la Samsung

     Saptamanile trecute va spuneam ca Apple a incheiat un contract nou cu TSMC pentru furnizarea de chip-uri A6/A7 pentru viitoarele iDevice-uri ale companiei din Cupertino. Aceasta schimbarea a celor de la Apple vine in detrimentul companiei Samsung care va avea o scadere semnificativa in incasari din cauza contractului incheiat de catre Apple cu TSMC. Totusi contractul pentru productia de procesoare ar putea fi doar o parte a problemei deoarece Apple este acum interesata sa gaseasca alti furnizori pentru memorii RAM dedicate iDevice-urilor si Mac-urilor sale dar si memorii NAND flash.

Apple has increased its purchases of DRAM and NAND flash from Japan, according to industry sources, adding that Toshiba and Elpida Memory are being pinpointed as beneficiaries of the increased procurement. Apple has moved to reduce its reliance on memory supplies from Samsung Electronics, the sources claimed. The vendor has procured more NAND flash parts from Toshiba, and mobile RAM from Elpida, the sources indicated.

     Apple este interesata de incheierea unor contracte cu anumiti producatori japonezi si deja a inceput sa renunte la o parte din productia companiei Samsung. Pentru compania asiatica vorbim despre o “lovitura” grea deoarece Apple este cel mai mare cumparator de memorii NAND flash iar Samsung incasa miliarde de dolari anual de la compania din Cupertino. Desigur ca motivul principal al acestei schimbari il reprezinta procesele dintre cele 2 companii, procese care sunt departe de a se termina mai ales ca Samsung intentioneaza sa blocheze vanzarile iPhone 5.

      In curand probabil Apple va renunta de tot la Samsung si va utiliza furnizori altenativi, problema fiind desigur calitatea produselor. Componentele fabricate de Samsung sunt de calitate buna si eu unul sper ca Apple sa gaseasca acelasi lucru si la noii sai parteneri.

13 COMENTARII

  1. Motivul renunțării la Samsung nu cred că îl reprezintă procesele în sine, ci mai degrabă cauza lor – de fapt, toată atitudinea de care a dat dovadă Samsung: imitarea nerușinată a produselor clientului, abuzarea încrederii acestuia, utilizarea informațiilor confidențiale despre produsele clientului în folosul propriu, apoi divulgarea neautorizată a acestora, refuzul de a renunța la copiere și chiar reprofilarea unor întregi ramuri de producție (smartphones și tablete) pe imitare, inducerea în eroare a organismelor de standardizare și apoi a instanțelor pentru a-l forța pe client să tolereze conduita abuzivă, atitudinea ostilă de a încerca obstrucționarea vânzării produselor clientului (din care Samsung, ca și furnizor de piese, a câștigat deja bani!) prin pregătirea de procese viitoare cu acest scop, ș.a.m.d.! Pe scurt, atitudinea perversă și duplicitară a lui Samsung a condus aici – și-au făcut-o cu mâna lor.

  2. mai baiete se pare ca tu ai ceva personal cu samsung,,lasand la o parte razboiul sau chestiile intre cele 2 parti,,sa speri ca marul gaseste componente la fel de bune cum face samsung,,ca daca nu o sa fie fiasco si in vanzari,,,
    as putea spune ca marul a facut presiuni la samsung sa lasa din pret la componente si samsung a spus NU,,culmea marulio e ca sunt bagati in proces numai su samsung,,cu altii nu,,,ma pune pe ganduri,,

  3. Sper sa renunte de tot la componentele fabricate de clonatorul Samsung .

    Oricum Samsux e in scadere la bursa , iar dupa renuntarea Apple la serviciile lor va fi si mai mult in scadere.

    In februarie actiunile Samsux valorau 1.010.000 woni , acum valoreaza 790.000 woni .

  4. @kff,,nu intereseaza pe nimeni chestia asta,doar daca kff e actionar la samsung
    clonator sau neclonator is o corporatie destul de importanta
    nu inteleg de ce disperi ,,daca eu nu disper
    ai fi surprins in cite tari samsung e lider cu unele produse,,chiar si daca au copiat

  5. @proof: N-am nimic cu Samsung, doar cu modul lor infect de business prin furt intelectual. Partea cu presiunile pe prețuri este doar în imaginația ta, nimeni n-a mai susținut așa ceva, pe când copierea este evidentă și confirmată deja de mai multe instanțe de pe glob. Cât despre procese, Apple se mai judecă cu Samsung și Motorola, s-a judecat cu Nokia, mai sunt și alții care cer bani de la Apple pentru tot felul de idei pe care le-au brevetat, deci nu este Apple cu vizorul doar pe Samsung, cum crezi tu!

  6. Tigris ai fi surprins sa afli cat a copiat si apple de la samsung,o gramada de brevete au furat,apple nu mai sunt imitatori ieftini????Samsung mereu a aratat ce brevete a furat apple,marul ce spune ca a furat samsung,un dreptunghi cu colturi rotunjite cu fatza neagra,asta este brevetul apple,asta s-a furat,e lovitura ce sa spun…..Apple a furat 7 brevete de inventie,zimi un singur brevet pe care apple il invoca la samsung!!!

  7. @user, mai bine ne spui tu ce a furat Apple de la samsung, sau doa r iti place sa dai din degete ? Pana una alta, Apple a avut castig de cauza in cateva instante iar la partea de inovatie… Inca de la iPod, macbook air, iPhone etc tot revolutioneaza piata si sincer incerc sa imi aduc aminte de vreun produs samsung care sa fi facut asta si …. nu imi amintesc vreunul.

  8. @Oaky: +1

    @user: Că Samsung a copiat Apple este acum neîndoielnic, pentru că mai multe instanțe din diferite țări de pe glob au constatat aceasta și au interzis copiile Samsung la vânzare! Iar brevetele invocate de Samsung sunt pentru tehnologii standardizate, ce trebuiau oferite în condiții FRAND (fair, reasonable and non-discriminatory) oricui, iar Samsung nu a făcut o astfel de cerere pentru un preț FRAND, ci a sărit direct cu cererea în instanță, motiv pentru care va avea în instanță un succes cât un zero barat!

    Samsung este hoțul prins (și sancționat de instanțe), iar Apple este negustorul cinstit! 😉

  9. uite Oaky exemple aici sunt puse chiar de zaone:http://www.idevice.ro/2011/09/21/samsung-intentioneaza-sa-blocheze-vanzarile-iphone-5-in-europa/
    sau asta:
    http://www.idevice.ro/2011/09/19/samsung-se-pregateste-sa-atace-iphone-5-cu-o-serie-de-procese/
    Sunt brevete de inventie pe care apple le-a copiat,acum tu domnule oaky te rog sa prezinti un singur brevet de inventie pe care apple sustie ca i l-a furat samsung,e cumva dreptunghiul cu colturi rotunjite si fatza neagra????

  10. @user: Sunt brevete de 2 lei alea invocate de Samsung, care trebuie oferite în condiții FRAND, mai informează-te și pe alte site-uri și vei vedea cum stă treaba. Cât despre copierea produselor Apple de către Samsung, asta este evidentă atâta timp cât Samsung a fost în mai multe țări găsită vinovată de copiere de către instanțe și i-au fost interzise produsele – ce mai e de discutat?! Copiatori cu patalama, recunoscuți oficial prin hotărâre judecătorească!

  11. @user, nu vad decat niste “intentii” de a da Apple in judecata, nu vad nimic concret legat de care brevete este vorba si trebuie sa iti reamintesc ca Apple a CASTIGAT deja cateva procese intentate celor de la samsung, pe cand invers … iar nu vad vreunul castigat.

    Povestea cu “dreptunghiular cu colturi rotunjite” a fost spusa de cineva si acum toti papagalii in lipsa de idei o repeta fara intrerupere. Nu imi bat capul sa conving pe cineva care sunt calitatiile unui telefon (fata de 5000 de modele cate produce samsung pe banda rulanta) si unui sistem de operare PROPRIU si OPTIMIZAT pentru hardware`ul respectiv.

    Din partea mea pana nu o sa inventeze si Samsung un telefon care sa aiba macar un sistem de operare propriu si o sa incerce sa nu mai copieze functiile altor telefoane… este un capitol incheiat.

    P.S. Imi aduc aminte si acum cum se misca scroll`ul paginilor in safari fata de alte telefoane pe vremea cand aveam iPhone 2G, la fel cum si scroll`ul prin poze era de vis fata de ce exista pe piata la momentul respectiv si inca cativa ani dupa.