Verizon ia partea companiei Samsung in disputa legala cu Apple

     Bataliile legale dintre Apple si Samsung se intind de-a lungul intregii lumi, pe jumatate dintre continente existand cate cel putin un proces intentat de catre una dintre cele 2 companii. Daca pana acum nimeni nu a luat partea vreuna dintre companii, iata ca Verizon a hotarat sa fie de partea celor de la Samsung desi are un parteneriat cu Apple pentru distribuirea terminalelor iPhone in propria retea. Cei de la Verizon au trimis o cerere prin care “roaga” una dintre instantele americane unde Apple si Samsung au procese sa nu interzica vanzarea terminalelor companiei Samsung in SUA.

This attempt by Verizon to interfere with Apple’s enforcement of intellectual property rights against Android in general and Samsung in particular is a declaration of war that may have far-reaching consequences in the U.S. market. I’m sure that Apple will view this move as a self-serving attempt to game the system in Android’s and Samsung’s favor, as another sign of Verizon being staunchly Android-aligned in exchange for market-distorting favors from Google, and as an attack on the intellectual property-centric business model of Apple and other innovators.

      Cei de la Verizon sustin ca o asemenea interdictie ar duce la imposibilitate de a implementa reteaua proprie LTE in SUA, ar duce la pierderea de locuri de munca si ar fi in contradictie cu interesele cetatenilor. Sincer sa fiu nu stiu cat de benefica este pentru cetateni vanzarea terminalelor Samsung si cred ca Verizon pare putin cam disperata deoarece este aproape sa isi piarda unui dintre cei mai importanti colaboratori. Nu cred ca o instanta americana va interzice vanzarea terminalelor companiei Samsung in SUA dar cei de la Verizon par a avea dubii cu privire la acest lucru.

      Problema pentru Verizon sta in faptul ca iPhone-ul este cel mai bine vandut smartphone al lor insa presupun ca dispozitivul nu genereaza vanzari la fel de mari precum restul terminalelor Android la un loc din moment ce Verizon risca si intervine in acesta batalie. Desigur ca Apple va gasi metode de a taia legaturile cu Verizon in viitor insa este interesant cum un colaborator de-al lor intervine si ia partea unei alte companii.