Apple ar putea opri productia de terminale iPod Classic si Shuffle

     Lansarea terminalului iPhone a fost cu siguranta cea mai buna decizie din cariera de CEO al lui Steve Jobs la Apple, terminalul fiind acum principala sursa de venit a companiei din Cupertino. Din pacate popularitatea noului smartphone a dus la o scadere semnificativa a vanzarilor inregistrate de linia de iPod-uri, compania gandindu-se foarte serios sa renunte la producerea iPod Classic si Shuffle. Cei de la TUAW au aflat de la surse din interiorul companiei Apple ca respectivele 2 modele ale iPod vor fi scoase din vanzare anul acesta in urma vanzarilor slabe inregistrate iar anuntul ar putea fi facut in cadrul conferintei de prezentare a iOS 5, iPhone 5 si iCloud din 4 octombrie.

We’ve been sitting on a tip for a while until things came into greater focus, but now that the speculation meter has exploded (see this CNet story), it’s a good time to tell you all what we’ve heard. It seems that the “product transition” Apple mentioned on the last earnings call could very well be within the iPod line. Specifically, if you want to buy an iPod shuffle or iPod classic from Apple, you should do it sooner rather than later. We’ve heard those two iPods are getting the axe this year.

      Pe 24 octombrie se implinesc 10 ani de cand Apple a lansat primul model al iPod, un deceniu in care acest mic produs a revolutionat industria muzicala insa pentru Apple un deceniu ar putea fi indeajuns de mult. Inca de anul trecut se vorbea despre oprirea comercializarii anumitor modele ale iPod din cauza vanzarilor foarte slabe si anul acesta ar putea fi cel decisiv. Pentru Apple nu ar conta foarte mult renuntarea la iPod Classic si Shuffle deoarece compania se concentreaza acum mai mult pe iPhone/iPad, dispozitivele care reprezinta viitorul si care peste un deceniu probabil vor fi inlocuite de altele mult mai bune.

      In concluzie, daca doriti un iPod, ar fi bine sa va achizitionati unul dupa conferinta din 4 octombrie deoarece s-ar putea sa nu mai gasiti niciunul pe piata pana la sfarsitul anului.