Prima Pagina Apple Apple ar putea opri productia de terminale iPod Classic si Shuffle

Apple ar putea opri productia de terminale iPod Classic si Shuffle

     Lansarea terminalului iPhone a fost cu siguranta cea mai buna decizie din cariera de CEO al lui Steve Jobs la Apple, terminalul fiind acum principala sursa de venit a companiei din Cupertino. Din pacate popularitatea noului smartphone a dus la o scadere semnificativa a vanzarilor inregistrate de linia de iPod-uri, compania gandindu-se foarte serios sa renunte la producerea iPod Classic si Shuffle. Cei de la TUAW au aflat de la surse din interiorul companiei Apple ca respectivele 2 modele ale iPod vor fi scoase din vanzare anul acesta in urma vanzarilor slabe inregistrate iar anuntul ar putea fi facut in cadrul conferintei de prezentare a iOS 5, iPhone 5 si iCloud din 4 octombrie.

We’ve been sitting on a tip for a while until things came into greater focus, but now that the speculation meter has exploded (see this CNet story), it’s a good time to tell you all what we’ve heard. It seems that the “product transition” Apple mentioned on the last earnings call could very well be within the iPod line. Specifically, if you want to buy an iPod shuffle or iPod classic from Apple, you should do it sooner rather than later. We’ve heard those two iPods are getting the axe this year.

      Pe 24 octombrie se implinesc 10 ani de cand Apple a lansat primul model al iPod, un deceniu in care acest mic produs a revolutionat industria muzicala insa pentru Apple un deceniu ar putea fi indeajuns de mult. Inca de anul trecut se vorbea despre oprirea comercializarii anumitor modele ale iPod din cauza vanzarilor foarte slabe si anul acesta ar putea fi cel decisiv. Pentru Apple nu ar conta foarte mult renuntarea la iPod Classic si Shuffle deoarece compania se concentreaza acum mai mult pe iPhone/iPad, dispozitivele care reprezinta viitorul si care peste un deceniu probabil vor fi inlocuite de altele mult mai bune.

      In concluzie, daca doriti un iPod, ar fi bine sa va achizitionati unul dupa conferinta din 4 octombrie deoarece s-ar putea sa nu mai gasiti niciunul pe piata pana la sfarsitul anului.

 • Tigris Regalis

  Viitorul stă în interfețele multitouch și Apple renunță la produsele mai vechi pentru a se concentra pe cele noi.

 • Claudiu daniel

  Renunta le cele vechi pentru a focaliza atentia clientilor pe noile produse ! Ca si tv etc scad preturile la vechile produse si apoi nu le mai produc sa vanda noul produs!

 • andrei

  Contextul din aceasta stire este foarte bine imbinat “Din pacate popu|aritatea noului smartphone a dus la o scadere semnificativa a vanzarilor inregistrate de linia de iPod-uri” la multa lume chiar prinde, o parere persoanala ce treaba au telefoanele cu ipod-urile, de ce trebuie de fiecare data gasita o scuza cind ceva la app nu mai merge pur si simplu este ordinea fireasca a lucrurilor se invecheste nu se mai vinde pentru ca sunt produse noi mai dezvoltate…. aceasta asociere (scuza) nu mi se pare normala dintre telefoane si ipod-uri sunt segmente total diferite o fi pur si simplu marketing dar eu cred ca, este prea mult

  am pus | la popu|aritatea pentru ca, nu te lasa sa postezi ….

 • bkn

  @andrei: Este o mica legatura daca stau sa ma gandesc. Multa lume incepe sa asculte muzica sau sa se uite la filme direct de pe telefon si isi doresc un gadget multifunctional. Si eu prefer decat sa am separat un telefon, un mp3 player si o camera foto dupa mine tot timpul, un smartphone care le cuprinde pe toate acestea.

  Legat de articol, pacat ca nu va mai exista iPod-ul cu faimosul clickwheel. Pentru mine asta era primul produs la care ma gandeam atunci cand auzeam de Apple.

 • @andrei: E simplu, iPod-urile erau in voga, au aparut iPod Touch-urile si lumea nu mai simtea nevoia de a achizitiona un iPod.

 • Pingback: Apple scoate jocurile pentru iPod Classic din App Store()

 • Alex

  Eu tot cred ca ar fi bine sa le mai tina pana cand scot un iPod Touch cu 160gb