Video: Apple inchide un lant de producatori de terminale iPhone false dar cu piese reale

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tf3ytcZl8sI[/youtube]

    In China de cateva luni bune functioneaza manufacturi care produc terminale iPhone false dar care sunt construite in parte din piese utilizate in adevaratele dispozitive. Aparent anumiti producatori vand piese pentru terminale iPhone iar falsificatorii combinau acele piese cu altele de la diferite produse pentru a construi terminale iPhone false. Pretul de productie al unui asemenea dispozitiv era mai mare decat cel al unui iPhone produs de Apple costand aproximativ 313$ insa pretul de vanzare era mai mic, dar nu cu mult. Desi terminalele aratau exact precum un iPhone si aveau aceleasi functii, ele aveau o baterie de o calitate mult mai slaba.

The cost to make one fake iPhone, which used some genuine parts, was around 2,000 yuan ($313). It was sold on unauthorized markets and on the Internet for around 4,000 yuan, only a few hundred yuan cheaper than the real iPhone, the newspaper said. The fake iPhones had the same functions as the genuine ones but had a shorter battery life, it quoted the police as saying.

     Apple in colaborare cu politia din Shenzen a reusit sa aresteze 5 barbati care aveau in locatia perchezitionata nu mai putin de 200 de astfel de terminale false care urmau sa ajunga pe strazile din China. Aceasta este una dintre putinele colaborari pe care cele doua entitati le-au facut in China, o tara in care Apple castiga enorm de multi bani dar nu poate face prea multe pentru a stopa vanzarea produselor contrafacute. Probabil in viitor vom vedea tot mai multe astfel de evenimente insa totul depinde de disponibilitatea autoritatilor chineze de a oferi ajutor.