Cotele de piata ale iOS si Mac OS X ating recorduri noi inregistreaza valori record in luna septembrie

     In luna septembrie iOS si Mac OS X au inregistrat cresteri substantiale in cotele de piata detinute la nivel global, atingand noi recorduri pentru compania din Cupertino. iOS-ul celor de la Apple se claseaza pe locul intai in topul celor mai utilizate sisteme de operare pentru terminale mobile(includem aici si tabletele) avand o cota de piata de 54.65%. Fata de luna august sistemul de operare a inregistrat o crestere de 1.61% si asta datorita vanzarilor puternice pe care tableta iPad 2 si terminalele iPhone le-au inregistrat insa daca iPhone 4S/5 ar fi fost lansat atunci cresterea ar fi fost si mai mare.

     In ceea ce priveste cota de piata a Mac OS X cresterea este de doar 0.42% de la 6.03% la 6.45% la nivel global. La Mac OS X vorbim despre o crestere de aproape 10% insa asta inseamna mult pentru un sistem de operare care poate fi cumparat doar cu un Mac si are de infruntat Windows-ul celor de la Microsoft. Pentru Apple vorbim de un nou record deoarece Mac OS X, ca si iOS, nu a atins vreodata aceasta valoare in ceea ce priveste cota de piata si cresterea poate fi atribuita sistemului de operare Mac OS X Lion dar si noilor MacBook Air si Mac Mini care au fost lansate chiar in mijlocul acestei veri.

    Daca Windows a pierdut usor din cota de piata detinuta la nivel global, Android-ul a crescut impreuna cu iOS-ul insa cresterea este la fel de mica precum in cazul sistemului de operare a companiei Apple. Desigur ca Tim Cook va profita de ocazie pentru a lauda din nou Mac-urile, asa cum a facut si Phill Schiller la WWDC 2011 si probabil atunci vom afla cate iDevice/Mac-uri au fost vandute pana acum de catre compania din Cupertino.