Prima Pagina Android Cotele de piata ale iOS si Mac OS X ating recorduri noi...

Cotele de piata ale iOS si Mac OS X ating recorduri noi inregistreaza valori record in luna septembrie

     In luna septembrie iOS si Mac OS X au inregistrat cresteri substantiale in cotele de piata detinute la nivel global, atingand noi recorduri pentru compania din Cupertino. iOS-ul celor de la Apple se claseaza pe locul intai in topul celor mai utilizate sisteme de operare pentru terminale mobile(includem aici si tabletele) avand o cota de piata de 54.65%. Fata de luna august sistemul de operare a inregistrat o crestere de 1.61% si asta datorita vanzarilor puternice pe care tableta iPad 2 si terminalele iPhone le-au inregistrat insa daca iPhone 4S/5 ar fi fost lansat atunci cresterea ar fi fost si mai mare.

     In ceea ce priveste cota de piata a Mac OS X cresterea este de doar 0.42% de la 6.03% la 6.45% la nivel global. La Mac OS X vorbim despre o crestere de aproape 10% insa asta inseamna mult pentru un sistem de operare care poate fi cumparat doar cu un Mac si are de infruntat Windows-ul celor de la Microsoft. Pentru Apple vorbim de un nou record deoarece Mac OS X, ca si iOS, nu a atins vreodata aceasta valoare in ceea ce priveste cota de piata si cresterea poate fi atribuita sistemului de operare Mac OS X Lion dar si noilor MacBook Air si Mac Mini care au fost lansate chiar in mijlocul acestei veri.

    Daca Windows a pierdut usor din cota de piata detinuta la nivel global, Android-ul a crescut impreuna cu iOS-ul insa cresterea este la fel de mica precum in cazul sistemului de operare a companiei Apple. Desigur ca Tim Cook va profita de ocazie pentru a lauda din nou Mac-urile, asa cum a facut si Phill Schiller la WWDC 2011 si probabil atunci vom afla cate iDevice/Mac-uri au fost vandute pana acum de catre compania din Cupertino.

 • Alin Cristian

  #Titlu: Ating noi … ce anume noi :))

 • recoarde 😀

 • revenge

  iOS – 54% – buna gluma. Nici in visele cele mai erotice ale Apple, asta nu o sa se intample.
  Cred ca Apple face sondaje precum partidele politice de la noi.

 • Ia cauta sa vezi cate sute de milioane de iDevice-uri s-au vandut si exista acum pe piata si cate sute de milioane de terminale Android s-au vandut si exista pe piata, vei ramane surprins.

 • Tigris Regalis

  LOL, versiunile mobile de Windows intră la categoria “Other”, la grămadă cu webOS și Bada, practic nici nu mai contează pe piață! Se pare că vechii actori de pe piața smartphones – Palm, MS, Nokia – au luat-o pe calea dinozaurilor …

 • revenge

  Sute de milioane – de acum doua saptamani, cand ai pus un sondaj care arata Apple la 29% – si ala umflat.
  Tu chiar crezi ca cineva, in afara de fanboy o sa creada minciunile astea ?
  Acum vreo doua luni toate sondajele serioase dadeau iOS la vreo 21%, iar acum au crescut la 54. Nu e aberant ?

 • Da, in SUA iOS-ul are 21%, la nivel global Android-ul e sub iOS, stiu ca e greu de inteles.