Prima Pagina aplicatii Zvon: Apple ar putea permite utilizatorilor sa inchirieze aplicatii din App Store

Zvon: Apple ar putea permite utilizatorilor sa inchirieze aplicatii din App Store

    Informatia din poza de mai sus ar fi fost descoperita in interiorul fisierelor aplicatiei iTunes 10.5 beta 9 pentru Mac OS X, cea care continea informatii despre iPhone 4S, si ar da de inteles ca Apple pregateste un sistem de inchiriere a aplicatiilor. Practic liniile de cod din aplicatie denota faptul ca Apple ar intentiona sa ofere utilizatorilor posibilitatea de a inchiria aplicatii din App Store exact precum in cazul filmelor. Teoretic acest lucru ar fi posibil dar desigur aici intervine problema stergerii aplicatiei dupa terminarea perioadei de inchiriere, stergere care ar putea fi extrem de usor blocata atat dintr-un iDevice cat si dintr-un calculator.

     Ideea in sine nu este rea si cu siguranta i-ar convinge pe o parte dintre cei care pirateaza sa inchirieze aplicatii chiar daca ar folosi metode alternative pentru a tine aplicatia in posesie iar Apple ar castiga niste bani pe care i-ar fi pierdut daca nu aplica sistmeul. Deocamdata nu se stie cat de valida este aceasta informatie asa ca luati-o doar cu titlul de zvon si nu va faceti prea mari sperante ca asa ceva s-ar putea implementa in iOS. Totusi daca Apple ar decide sa implementeze sistemul, ati fi convinsi sa inchiriati aplicatii din App Store daca pretul ar fi bun?

 • KFF

  Daca aplicatia costa 79 de centi , cat costa inchirierea ? 19 centi ?

  Nu pretul este o problema pentru multi dintre cei care pirateaza .

 • Dennis

  Daca nu ar fi foarte scumpe pt inchiriere da…si daca ar exista o metoda de a o pastra sigur ca da….dar nu cred ca se va putea inchiria…

 • Soulyd

  Nu se poate face asa ceva si acesta stie bine si Apple, poate au gandit ei cum ar trebui sa rezolva acest lucru, dar nu cred ca este metoda! daca descarci pe PC o aplicatie complet functional inseamna ca il poti pune pe un cd/dvd sau usb stick de unde apple sigur nu poate sterge 🙂 ( sau nah cine stie poate fac o restrictionare pentru a scrie pe cd/dvd si pentru copiere dintr-un fisier in alta, desigur acesta va putea fi spart usor de piratii astia dar oricum macar pentru ceilalti care platesc pentru aplicatii ar fi de folos si piratii sparge aplicatiile oricum si fara acest sistem, deci Apple doar de castigat are cu un asemenea sistem )

 • Mariusr22

  E o idee admirabila si le respect efortul insa nu stiu daca aceasta masura o sa aibe un impact major asupra comunitatii “piratilor” (suna bine arrrrghhh arrrrghhh). Majoritatea isi jailbreak-uiesc telefonul pentru cateva tweak-uri pe care le gasesc doar in cydia, iar daca fac asta … fraier sa fii sa nu iti instalezi si un installous si sa beneficiezi de aplicatii gratis.

 • onu

  Poate o poti folosi doar cand esti on-line…

 • Boboc

  Ar fi o idee buna,cine are nevoie de Navigon 2-3 zile ar fi ok sa plateasca 2-3 euro in loc de 90.