Confirmat: iPhone 4S are 512 MB RAM precum iPhone 4 si iPad 2

    In aceasta seara cei de la iFixit au reusit sa dezasambleze un terminal iPhone 4S al companiei Apple pentru a vedea ce se ascunde sub vechiul design al terminalului iPhone 4. V-am spus in acest articol lucrurile neinteresante insa acum vorbim despre ceea ce conteaza cu adevarat. In imagine avem chip-ul A5 al iPhone 4S, chip care este implementat si in tableta iPad 2 si aduce: un procesor dual-core de 800 MHz(pentru 4S), 512 MB RAM si un chip grafic ale carui performante sunt de aproape 7 ori mai bune decat in cazul iPhone 4.

How ’bout a close-up of that Apple A5 chip. 1 GHz Dual-core processor with 512 MB of DDR2 RAM… Yowza.

How do we know it’s 512 MB? Check out the marking, specifically E4E4, denoting two 2 Gb LPDDR2 die—for a total of 4 Gb—or 512 MB.

If Siri has an address, this is it. Though iCloud integration can be used with any iOS 5 device, Siri only works with dual-core devices.

    Acum e oficial, iPhone 4S are 512 MB RAM insa deocamdata nimeni nu s-a plans ca noul dispozitiv al celor de la Apple ar avea de suferit din cauza acestei cantitati de RAM. Cei care au facut review-uri noului terminal au raportat ca performantele sunt mult mai bune decat in cazul iPhone 4 desi RAM-ul a ramas la fel deci optimizarile facute de catre Apple in iOS 5 isi spun cuvantul. Acum urmeaza sa aflam mai multe informatii despre camera de 8 megapixeli a noului dispozitiv, camera pe care cei de la iFixit o vor demonta in urmatorele ore.

14 COMENTARII

  1. Ce optimizari ? Nu are la ce folosi memoria din moment ce nu poate face multitasking.
    Pt cele cateva aplicatii de sistem care pot rula in acelasi timp, ajung si 512 de memorie.

  2. Eu cred ca si asta e f interesant : “Though iCloud integration can be used with any iOS 5 device, Siri only works with dual-core devices.” Deci sa inteleg ca adio portare Siri pe I4? 🙁 Nasol…

  3. Aurelian tata , ai facut o comparatie intre iPad si ipad2 ? Aceeasi diferenta de viteza este si intre iphone4 si 4S . Adica MARE .

    Si terminati odata cu iPhone5 pentru ca nu va exista niciodata ceva cu numarul 5 , iPhone 4S este al cincilea .

  4. Nu poti face comparatia cu ipad 1….ipad 2 este precum iphone 5 la care noi inca visam ….sunt tablete complet diferite, iphone 4…..s, sunt identice dar cu un plus de viteza, etc ….

  5. Zaone , cu tot respectul dar nu pot sta la cozile alea si nebunia care e . Eu deocamdata am renuntat la 4S din cauza nebuniei si stocurilor care se termina instant .

    Anul trecut am luat vineri ultimul iphone din acea saptamana , literalmente alergam pe strada pentru ca imi facusem rezervare la un iPh4 si mai erau doua minute pana expira rezervarea si il dadea la altul . Sa vezi pe cineva care alearga cu niste bancnote pe b-dul Montparnasse , b-vard cu 6 benzi, pe mijloc , ar fi fost subiect de reportaj la stiri seara .

    Am zis ca anul asta nu mai fac asa .

    Eu daca vreau ceva vreau in secunda 2 de-aia pentru iPh4 am facut o mare nebunie … Nu mai repet ca nu e sanatos .

    Iti pot comanda daca vrei dar nu pot sa iti spun cand ajunge la mine .

  6. Cum poti spune Alex ca sunt identice ?

    E fix diferenta intre ipad1si ipad2 sub carcasa iphoanelor. Voi sunteti amatori sau pentru ca nu va luati 4S va consolati cu ideea ca : daca arata la fel precis sunt identice si in interior…

  7. E diferenta mare ca performante.E ca si cum iphone 4 ar fi o masina de 1.2 motorizare iar iphone 4S o varianta GTI.
    Zaone a scris ca iphone 4 e destinat celor care le expira durata de 2 ani a abonamentului adica posesorii de 3gs si e cam adevarat.Vom cumpara poate si unii din posesorii de iphone 4 acest nou telefon dar fiind identic ca design cu actualul nostru telefon nu prezinta un interes foarte mare.
    Eu astept sa vad preturi,sa apara la operatorii nostrii si apoi se mai domoleste pretul pe piata neagra la cele noi.

  8. Se aude că este mai redus consumul la baterie cu 512MB RAM față de 1GB, deci Apple a preferat să nu sacrifice autonomia pentru un plus de performanță nenecesar aplicațiilor existente.