Samsung ar putea deveni del mai mare producator de smartphone-uri din lume? Poate da, poate nu.

41

    Acum 3 luni de zile Apple uimiea intreg mapamondul anuntand ca a vandut nu mai putin de 20 de milioane de smartphone-uri intr-un singur trimestru fiscal. Pentru Apple vorbeam atunci de un record si gratie lui Apple devedea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume depasind compania Nokia pentru prima oara in istorie. Zilele trecute compania Apple anunta ca a vandut 17.1 milioane de smartphone-uri in ultimul trimestru fiscal si punea vanzarile slabe in seama zvonurilor aparute in legatura cu lansarea unui posibil terminal iPhone 5.

    Astazi aflam ca Samsung ar fi livrat 20 de milioane de smartphone-uri catre partenerii sai din lumea intreaga, cifra fiind cu 3 milioane de unitati mai mare decat in cazul companiei Apple. Teoretic aceasta diferenta ar trebui sa claseze Samsung drept cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, nu? Ei situatia s-ar putea sa fie putin diferita deoarece informatiile nu spun cate unitati a vandut efectiv ci spun ca a livrat 20 de milioane catre partenerii sai. Avand in vedere ca ambele companii folosesc termeni diferiti pentru catalogarea acestor “vanzari” e greu de spus daca in realitate Samsung a depasit sau nu Apple.

    Informatiile sunt deocamdata doar estimari facute de analistii americani si stim cu totii cat de bine ghicesc ei ceea ce urmeaza sa anunte marile companii deci deocamdata Apple ramane pe locul 1, loc pe care s-ar putea sa il piarda saptamana viitoare cand Samsung isi va anunta rezultatele financiare.