Samsung ar putea deveni del mai mare producator de smartphone-uri din lume? Poate da, poate nu.

    Acum 3 luni de zile Apple uimiea intreg mapamondul anuntand ca a vandut nu mai putin de 20 de milioane de smartphone-uri intr-un singur trimestru fiscal. Pentru Apple vorbeam atunci de un record si gratie lui Apple devedea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume depasind compania Nokia pentru prima oara in istorie. Zilele trecute compania Apple anunta ca a vandut 17.1 milioane de smartphone-uri in ultimul trimestru fiscal si punea vanzarile slabe in seama zvonurilor aparute in legatura cu lansarea unui posibil terminal iPhone 5.

    Astazi aflam ca Samsung ar fi livrat 20 de milioane de smartphone-uri catre partenerii sai din lumea intreaga, cifra fiind cu 3 milioane de unitati mai mare decat in cazul companiei Apple. Teoretic aceasta diferenta ar trebui sa claseze Samsung drept cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, nu? Ei situatia s-ar putea sa fie putin diferita deoarece informatiile nu spun cate unitati a vandut efectiv ci spun ca a livrat 20 de milioane catre partenerii sai. Avand in vedere ca ambele companii folosesc termeni diferiti pentru catalogarea acestor “vanzari” e greu de spus daca in realitate Samsung a depasit sau nu Apple.

    Informatiile sunt deocamdata doar estimari facute de analistii americani si stim cu totii cat de bine ghicesc ei ceea ce urmeaza sa anunte marile companii deci deocamdata Apple ramane pe locul 1, loc pe care s-ar putea sa il piarda saptamana viitoare cand Samsung isi va anunta rezultatele financiare.

41 COMENTARII

  1. Scrie cu bold rosu si font mare , pentru ca plasticarii vor crede ca acele 20 de milioane au fost chiar si vandute .

    A LIVRAT , adica nu le-a vandut , le-a pus pe rafturi in magazine , iar in unele magazine s-a asezat praful pe ele . Sa fie clar 🙂

  2. mai uitati-va si-n jurul vostru…zaone…recunoaste si tu o data ca 4s..e o mare dezamaire pt impatimiti..deocamdata…apple doreste sa “bage” in idevice-uri componente samsung,nu spune nimic aspectul asta?

  3. sunt de parare ca apple nu mai inoveaza..apple deja vinde..doar”design”;au “furat” pt IOS 5 destule functii de la android(uitati-va la notificari )..oricat de fan apple sunt..oricat as tine ochii inchisi, tot se observa,revin 4s e o mare dezamagire pt mine

  4. zaone…sa fiu sincer…nici nu mai vreau ..raman la iphone 4..si sincer..deja sunt mult mai atent la concurenta,slabi de tot anul asta cei de la apple,pe mine nu ma intereseaza vanzarile zaone..eu nu cumpar un iphone pt ca-l cumperi tu de ex,nu vreau sa dau banii pe ce-mi baga apple “pe gat” doar ca se vinde..

  5. da zaone, a fost dezamagire 4S in final.
    daca aparea iphone 5 toate cifrele pe care le-a avut 4S erau duble (si aici ma refer in primul rand la nr de comenzi).. atunci vorbeai de un adevarat succes!
    4S s-a ridicat cu moartea lui Steve Jobs si potrivirea de nume (4S aka for Steve) ca altfel era jale

  6. Asist de ceva vreme la nenumarate contre intre impatimitii de android si cei ai iOS. Parerea mea este ca Androidului ii mai trebuiesc cca 2 ani sa ajunga iOS din urma. Pacat de hardware-ul folosit in ultima vreme pe smart-uri. Oare ce se va intampla daca se unesc Samsung si Apple?

  7. @bobo: Cumpara un telefon daca ti-e util si iti place. Dupa ce pui mana pe un iPhone 4S mai vorbim despre cat de bun e si daca isi merita banii.
    @TheDog: Pune mana pe unul si mai discutam.

  8. With Samsung apparently pushing over 20 million units into the channel last quarter, the company would have had to have significantly increased its channel inventory of devices still on store shelves in order to have not surpassed Apple even in sales to end users. Unlike the tablet market where Apple’s competitors have flooded the market with shipments that have not been sold to end users, the smartphone market is established enough that channel inventories should be relatively stable and sell-through numbers should be relatively close to sell-in numbers.

  9. Acum sincer, când mă întâlnesc cu cineva, primul lucru pe care il intereb este dacă știe ca am un telefon de la primul producator de smartphoneuri din lume 🙂 de parca ar interesa pe 99% din utilizatori chestia asta.
    Astept si eu cum spunea cineva mai sus, sa scoată primul tv, sa-i breveteze forma dreptunghiulara si sa ii dea in judecată pe toți 🙂

  10. zaone..toti de aici suntem fani apple..dar asta nu ne impiedica sa ramanem critici si exigenti cu ei, de exemplu eu ii voi “pedepsi”: nu cumpar 4s,poate la anul..vor inova din nou ,raman la parerea ca au dezamagit f mult anul asta !

  11. Sa zicem ca samsung chiar va fi no one. Ce importanta are asta pentru iphone user? Devine telefonul mai slab? Nu-l mai pot folosi? Sau e vorba aici doar de vanitate si …. Mai bine ma abtin.

  12. @bobo cam ai dreptate…….. si da in iOS 5 au copiat mult cei de la apple dar nu se recunoaste
    @zaone ce ti se pare asa deosebit la 4S ?

  13. va repet…sunt fan apple ca si voi toti..dar vreau sa fiu exigent , nu cumpar chiar tot ce vor ei, ar trebui sa emitem pretentii ,este parerea mea,oricum eu ii “pepdesesc” anul asta necumparand 4s, nu-si merita banii “pt o asa inovatie” ! Au copiat de la google “de-au rupt” cu IOS 5 ,ar trebui s-o lase mai moale si cu samsung atat timp cand componentele din idevice-uri poarta emblema lor ! Am impresia ca e o mare cacealma cu procesele astea

  14. @Adrian si daca e apple no 1 ce importanta are , te incalzeste cu ceva ? nu …asa ca oricare e no 1 nu are importanta …. apropo siri se poate dezinstala ?

  15. Djcata, cred ca nu ai inteles: pentru mine chiar nu are importanta daca producatorul telefonului meu e primul sau al treilea sau… Din partea mea poate sa vanda 17 milioane sau 1,7 ca e tot aia. Aceste criterii sunt irelevante in decizia de achzitie. Cand mi-am ales telefonul am oscilat intre sg2 si iphone4. Am cantarit avantajele si dezavantajele fiecaruia. A castigat in final iphone. Sunt multumit? NU PE DEPLIN. as fi fost mai multumit cu sg2? SUNT SIGUR CA NU. Regret alegerea facuta? Ios 5 a mai sters cateva din nemultumirile mele vis-a-vis de iphone. Mai ma gandesc sa dau 8 euro pe calLog si daca e ok se va mai sterge inca un minus (desi am cam inceput sa ma satur sa dau bani pe facilitati care la altii vin gratis). Voi mai cumpara iphone? Aici vor cantari mult cei aproape 200 euro pe care i-am cheltuit pana acum pe softuri pentru ipad si iphone. Momentan visez la o tableta cu intel/windows 8. Daca va fi ok, atunci ca integrarea sa fie perfecta, mi-as lua un windows phone.

  16. Aliene, n-ai inteles nimic. Nu ma plang de bani, deocamdata imi pot permite sa cumpar soft atat pentru produs, cat si pentru distractie. Vroiam doar sa punctez faptul ca atunci cand CUMPERI softuri pe iphone, apple (ca de altfel si alte platforme) te cam leaga de glie. O comutare pe alta platforma implica sa achizitionezi, DIN NOU, aceleasi programe. Oricum, mersi de sugestie, dar eu nu sunt genul.

  17. Crede-ma, nu a fost la misto. Citesc aici de tot felul de tweakuri disponibile la jailbreak, nu inteleg de ce unele nu sunt implementate de apple, ma rog, e politica lor. dar sa faci jailbreak ca sa furi programe mi se pare o nesimtire. Sunt multi aici care se dau mari fani apple, dar nu se dau in laturi la a fura de la apple. Si stau sa ma intreb: cine este cu adevarat fan, ala de ridica osanale pe site la zaone, sau ala care critica, dar pe de alta parte baga bani la apple?

  18. Desigur, ti-ai luat telefonul din respect fata de apple, nu ca sa-l pui pe masa cu marul in sus in club, “sa moara dusmanii”. Tot din atasament pentru produsele lor promovezi si furtul de programe?

  19. Nu e Samsung, mai sunt si ceilalti coreeni de la LG care au o bucata de piata. Crevetarii vand si alte chestii smart cica TV. Numai smart nu sunt tv-urile alea din plastic negru lucios. Pentru cei care vor chestii smart Apple a produs deja AppleTV. Mai ramane sa produca un ecran si cum nu sunt multe optiuni atunci o sa fie dreptunghiular, rotunjit la colturi si apoi sai patenteze designul nu? 🙂
    Acuma daca ecranul asta o sa fie fabricat de Sam sa vezi incurcatura, cine o fi no1?
    Mai ramane sa vedem ce face Gogu cu GoogleTV produs cu Sony. Scenariul meu asta e Apple IOS – Sam Android – Sony Android fight! cu Microsoft factor surpriza??

  20. zaone de ce nu imi apare mesajul, am incercat de 3 ori. Am folosit cumva vreun cuvant filtrat de tine?
    nu de alta dar e prea tare Adrian asta, trebuia sa ii dau reply :)))

  21. @Adrian pai daca apple nu ar fi asa de incapatanati poate multa lume nu ar mai face jailbreak …. decat cei care vor aplicatii piratate care cred ca sunt mai putini decat cei care fac jailbreak pt tweak-uri …… si apropo de piratare sa nu spuneti ca voi nu ati piratat nici o aplicatie