Tutorial: Cum sa instalezi teme pentru Notifications Center

    In iOS 5 Apple a implementat un Notifications Center in care avem listate toate notificarile primite de la aplicatiile instalate in iDevice-urile noastre. Centrul de notificari din iOS 5 are o tema conceputa de catre Apple care nu poate fi modificata decat cu ajutorul unui jailbreak si a platformei Winterboard care a fost actualizata ieri pentru a fi compatibila cu noul iOS 5. Dupa ce ati facut jailbreak si ati instalat Winterboard trebuie doar sa urmati pasii de mai jos pentru a schimba tema Notifications Center-ului din terminalul vostru.

  1. Descarcati din Cydia o tema speciala pentru Notifications Center-ul din iOS. Fiecare tema pentru Notifications Center are in titlu denumirea centrului de notificari dezvoltat de Apple.
  2. Deschideti Winterboard si activati respectiva tema.
  3. Deschideti iFile in iDevice-ul vostru sau conectati-va la fisierele de sistem ale dispozitivului folosind un utilitar special conceput pentru acest lucru.
  4. Navigati catre var/mobile/Library/Caches si salvati in calculatorul vostru fisierul com.apple.SpringBoard.notifica­tionCenterLinen. Pe iDevice il puteti muta intr-un simplu folder. Dupa salvarea fisierului stergeti-l din terminal.
  5. Faceti un respring terminalului vostru folosind SBSettings sau tweak-ul Respring din Cydia.

    Dupa Respring ar trebui sa vedeti o tema complet noua in Notifications Center. Puteti alege orice tema doriti voi, insa ea trebuie sa fie compatibila cu centru de notificari.

14 COMENTARII

  1. Nu e nevoie să faceți back-up, odată dezactivată tema din WinterBoard, ștergeți din nou fișierul și faceti un Respring, fișierul original se va regenera.

  2. @zaone: Tutorial-ul nu e chiar complet, trebuie la fel procedat și cu fișierele: com.apple.SpringBoard.folderSwitcherLinen.0
    com.apple.SpringBoard.folderSwitcherLinen.1
    com.apple.SpringBoard.folderSwitcherLinen.2
    com.apple.SpringBoard.folderSwitcherLinen.3

  3. Partea proasta ca tema noua ramane chiar daca o stergi din Cydia/Winterboard 🙂
    Pentru a reveni la tema originala trebuie repus fisierul initial.
    Sau cel putin mie asa mi-a mers,

  4. mai bine sa nu stricam iDevice-ul si sa il lasam asa cum l-am primit (tema originala) in loc sa te chinui cu teme, care, iti ocupa spatiu pe iDevice, ca poate nu mai porneste si aveai date importante in el

    mai bine sa il lasam asa cum a venit de la firma Apple

  5. salut zaone . citesc de demult site-ul .. si as dori sa te intreb ceva : instalez o tema pe iphone .. totul ok .. fundalul este cel al temei .. dar cand deschid un folder imi apare fundalul vechi .. am tot citit pe site .. si nu am gasit nimic in legatura cu asta .. te rog sa mi dai un sfat .. fundalul di-naintea temei .