Iata cateva dintre subtilele diferente dintre interfata iOS 4 si iOS 5

    Noul iOS 5 al companiei Apple aduce destul de multe noutati fata de vechiul iOS 4 si modificarile nu se rezuma doar la iCloud, Notifications Center ori camera ci si la interfata sistemului de operare. In imaginile acestui articol avem exemplificate modificarile implementate de catre Apple pentru UI-ul iOS 5 si multe dintre ele sunt extrem de subtile. Spre exemplu in imaginea de mai sus ni se demonstreaza ca pentru badge-ul aplicatiilor a fost schimbata umbra care acum este gri si nu neagra.

   In meniul Settings avem modificate chenarele care sustin categoriile, ele avand acum un design 3D.

   Pentru chenarele mesajelor avem din nou o modificare asemanatoare, de aceasta data fiind schimbata atat umbra care apare in coltul chenarului cat si nuanta de gri folosita pentru ele.

   Poate va vine greu sa credeti insa si distanta dintre iconitele aplicatiilor a fost marita, cu 2 pixeli mai exact, o diferenta aproape insesizabila cu ochiul liber. Dupa cum vedeti si din imaginea de mai jos, diferenta de doar 2 pixeli a fost luata din partea dreapta a ecranului si mutata in centru, totul in ideea de a centra iconitele pentru ca in iOS 4 observati ca exista o discrepanta intre spatiul lasat de la iconita si pana la marginea ecranului.

    In final Apple a facut cateva modificari extrem de subtile pe care putini le-ar fi descoperit fara sa analizeze imaginile springboard-ului nostru insa mai sus le aveti prezentate pe toate.

11 COMENTARII

  1. Asta arată cât de perfecționiști sunt cei de la Apple, se străduiesc permanent să optimizare fiecare detaliu! Nu degeaba dispozitivele lor au imaginea de produse premium.